Caterham se začíná stěhovat do údolí motorsportu

Caterham se začíná stěhovat do údolí motorsportu

Malajsijský tým Caterham čeká změna sídla. Během srpnové letní přestávky se bude stěhovat, ale jen v rámci Velké Británie.

Caterham v současnosti sídlí Hinghamu (Norfolk) a jako nové místo si zvolil Leafield (Oxfordshire), kde stojí továrna týmu Arrows (na obrázku). Kamióny týmu odjely se závodním vybavením do Německa z Hinghamu, po Maďarsku se budou vracet už do Leafieldu.

"Více než 200 zaměstnanců týmu se v příštích týdnech přestěhuje do Oxfordshiru, a až v říjnu 2012 dokončíme modernizaci (továrny), budeme mít zázemí, které se vyrovná týmům, které se ve formuli 1 snažíme dohnat," konstatoval majitel stáje Tony Fernandes.

A proč se tým stěhuje? Dostane se tak do britského ´údolí motorsportu´. "Jedním z okamžitých přínosů tohoto přesunu je, že budeme atraktivní pro lidi, aby k nám přišli pracovat," vysvětloval technický ředitel Mark Smith.

"Od chvíle, kdy jsem k týmu přišel v roce 2011, jsem věděl, že jsou tu lidé, které bychom chtěli dostat do Norfolku, ale oni se nechtěli stěhovat se svými rodinami mimo ´údolí motorsportu´, kde jsou všechny týmy formule 1 se sídlem v Británii a jejich dodavatelé a partneři."

Doporučujeme

Články odjinud