Caterham se s podmínkami v kvalifikaci vypořádal lépe než Marussia

Caterham se s podmínkami v kvalifikaci vypořádal lépe než Marussia

U Caterhamu věří, že se v případě deštivé Velké ceny Brazílie dokáží poprat s Marussií o desáté místo v Poháru konstruktérů. Pic i van der Garde v kvalifikaci porazili Bianchiho s Chiltonem.

Caterham

Devatenáctý Charles Pic byl v kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie v Interlagos nejrychlejší z jezdců novějších týmů. Francouz na úvod vyjel na přechodných pneumatikách, aby stihl absolvovat co nejvíce kol, než začne znovu pršet. "Bylo to velmi obtížné, ale jsem spokojen, jak to dopadlo. V posledních třech závodech jsme měli problémy s vyvážením, dost jsme na tom zapracovali a o tomto víkendu to jde dobře," pochvaloval si jezdec, který si splnil svůj cíl porazit nejbližší rivaly. "Ušetřili jsme sadu přechodných pneumatik. Čeká nás závod, který může být fascinující. Pokud bude dál takto pršet, máme šanci znovu získat desáté místo v Poháru konstruktérů."

Giedo van der Garde skončil dvacátý, na svého týmového kolegu ztratil půl sekundy. Také on vyjel do kvalifikace na přechodných pneumatikách, ale ve svém nejrychlejším kole udělal ve druhém sektoru chybu, která ho stála dost času. "Vyvážení nebylo skvělé, ale bude záležet na zítřku. Ušetřili jsme sadu přechodných pneumatik a daří se nám na nich. Naše auto je dobré na mokru, mám toto počasí rád a víme, co musíme udělat," uvědomuje si Nizozemec, který se bude snažit pomoci týmu dostat na desáté místo v Poháru konstruktérů. "Už jsme tu za těchto okolností byli. Bude to velké napětí, ale o tom to je."

Marussia

Také jedenadvacátý Jules Bianchi věděl, že v kvalifikaci bude muset odjet měřené kolo dříve, než začne více pršet. "Nakonec jsme měli příležitost zajet opravdu jen jedno kolo. Pak už bylo příliš mokro na to, abychom se zlepšili. Udělal jsem na konci rychlého kola velkou chybu. Jsem zklamán, protože i tak jsem byl blízko van der Gardeho. Teď musíme být pozitivní a udělat všechno, abychom dosáhli správného výsledku pro tým," ví Francouz.

Max Chilton obsadil poslední dvaadvacáté místo, navíc si vysloužil napomenutí za přejetí bílé čáry na výjezdu z boxů. "Bylo to dnes obtížné a přišly i problematické momenty. Boxy jsme opustili, jakmile začalo pršet, takže to byl doslova hon na jedno kolo. Byl jsem spokojen se svým prvním a posledním sektorem, i když jsem měl problém ve třetí zatáčce. Trápil jsem se s vyvážením, ale zítra by to mělo být fajn, to se počítá," zhodnotil Angličan.

Šéf týmu John Booth byl zklamán, že jeho jezdci nevyužili příležitosti, která se jim naskytla v jediném kole, kde se dal zajet slušný čas. "Zkusili jsme se vydat na trať ještě jednou, neměli jsme co ztratit, přechodné pneumatiky byly v plném pracovním režimu, ale na trati už bylo dost vody a nemohli jsme se zlepšit. Ale počítá se zítřejší výsledek, na ten se zaměříme," slíbil.

Doporučujeme

Články odjinud