Caterham rozhodne o jezdcích na konci sezóny, ve hře je i Kovalainen

Caterham rozhodne o jezdcích na konci sezóny, ve hře je i Kovalainen

Menší týmy mají ve zvyku určovat jezdecké sestavy pro další sezónu až na konci roku a Caterham není výjimkou. Majitel týmu Tony Fernandes nevylučuje návrat Heikkiho Kovalainena.

Caterham vstoupil do letošní sezóny s velmi nezkušenou sestavou, a proto už po několika závodech povolal do tréninků Kovalainena. Ten má šanci se příští rok vrátit do závodní sedačky.

"Určitě," potvrdil Fernandes na otázku Autosportu. "Není tajemstvím, že mám k Heikkimu blízko a věnuji mu hodně času, takže uvidíme."

"Nechám na týmu, ať rozhodne, co chce, nakonec to musí být jeho volba. Bylo by pošetilé rozhodnout teď, protože se do konce sezóny může stát hodně věcí, takže si počkejme, jaké budou možnosti."

Od začátku roku se ale zlepšili Pic a Van der Garde, Fernandesovy obavy se už rozplynuly, takže není vyloučeno jejich setrvání.

"Musím říct, že šli kluci nahoru," chválil. "Teď dělají dobrou práci. Nemají Heikkiho zkušenosti, ale Giedo a Charles prochází zkouškou."

"Podle nás se snaží, aby se jim dařilo. Hodně se snaží, tvrdě pracují a určitě jim neschází úsilí a pozitivní přístup. Nekecají a nestěžují si, že chtějí rychlejší auto. Viděl jsem mnoho zkušených jezdců, kteří obviňují vůz, když se jim nedaří."

Doporučujeme

Články odjinud