Caterham příští rok bude získávat body, věří Trulli

Caterham příští rok bude získávat body, věří Trulli

Ve svých úvodních dvou letech malajsijský tým skórovat nedokázal. Podle Trulliho však body v sezoně 2012 nejsou žádnou fantasmagorickou představou.

Caterham, který v letech 2010 a 2011 závodil pod názvem Lotus, byl v obou sezonách nejlepším z novějších týmů. Na jeho bodovém kontě však dosud svítí nelichotivá nula. To by se prý příští rok mohlo změnit, napomoci by měl i systém KERS, který Caterham letos nepoužíval.

"Vypadá to opravdu slibně. Konečně budeme mít KERS, což bude velká výhoda. V Toyotě jsme ho také neměli a bylo to znát. Zlepší se i technická struktura týmu. Přicházejí noví inženýři a najmutí Johna Ileyho z McLarenu potvrzuje naše ambice. Neříkám, že budu vyhrávat závody, ale cíl zbavit se nálepky nového týmu a posunout se do středu pole považuji za realistický. Konečně budeme moci ukázat, čeho jsme schopni a získáme své první body," řekl Trulli pro italský deník La Reppublica.

V posledních týdnech se rojily spekulace, že Trulliho místo u Caterhamu není jisté. Jako Italův možný náhradník byl zmiňován například Vitalij Petrov. Sedmatřicetiletý závodník a milovník dobrého vína ovšem věří, že ve formuli 1 zůstane. Už v Malajsii by příští rok mohl překonat Riccarda Patreseho, co se počtu startů týče. Stal by se tak třetím nejzkušenějším pilotem v historii.

Doporučujeme

Články odjinud