Caterham potvrdil, že Kobajašiho ve Spa nahradí šampion 24h Le Mans

Caterham potvrdil, že Kobajašiho ve Spa nahradí šampion 24h Le Mans

Úřadující šampion 24 hodin Le Mans André Lotterer pojede v Belgii poprvé ve svém životě závod formule 1.

Už jsme o tom psali, nyní je to oficiálně potvrzeno. Kamuj Kobajaši do Belgie sice asi dorazí, ale bude sledovat závod jen z garáže Caterhamu. Místo něj do vozu usedne trojnásobný vítěz závodu 24 hodin Le Mans (kategorie LMP1 samozřejmě) André Lotterer. 

Ten má s formulí 1 je malé zkušenosti, před zhruba 13 lety testoval vůz týmu Jaguar. Lotterer letos oslaví 33. narozeniny. 

„Jsem velmi rád, že mám možnost se zúčastnit závodního víkendu formule 1. Chci poděkovat Caterhamu za tuto příležitost. Jsem připraven na tuto výzvu a nemohu se dočkat, až usednu do auta, abych tento víkend vytěžil maximum. Líbí se mi závodit na legendárním okruhu, kterým je Spa-Francorchamps. Je to jeden z mých nejoblíbenějších okruhů a nachází se velmi blízko místa, ve kterém jsem vyrůstal, což dělá tento víkend ještě více zvláštní a zapamatovatelný,“ říká Lotterer pro web Caterhamu.

lotterer_618x412_Normal.jpeg
André Lotterer, foto: Caterham F1 Team

Caterham veze do Spa nejen „nového“ jezdce ale také nový nos. V týmu probíhají změny poté, co jej koupilo arabsko-švýcarské konsorcium.

Kobajaši by se měl do kokpitu vrátit opět v Monze. Nad jezdeckým složením pro příští rok ale visí otazníky. 

Doporučujeme

Články odjinud