Caterham: Nové vedení, nový nos a nová naděje

Caterham: Nové vedení, nový nos a nová naděje

V Caterhami chystají velké změny, chtějí investovat do vývoje a zvrátit nepříznivou situaci.

Colin Kolles a Christijan Albers se pustili do práce hned od prvního dne. Caterham samozřejmě nebojuje o titul a na první pohled by se mohlo zdát, že by bylo vhodnější nasměrovat pozornost na příští sezónu, ale opak je pravdou.

Caterham je v poháru konstruktéru poslední a hrozí mu tak, že přijde o tučné prémie od Ecclestoneho. Díky tomu by se mohl propadnout do ztráty kolem 20 milionů liber.

Tony Fernandes zřejmě plánoval prodej týmu dlouhodoběji, a proto zablokoval téměř veškerý vývoj. Nové vedení to nyní změnilo.

Tým pokračuje a ještě více zintenzivní testování v aerodynamickém tunelu od Toyoty v Kolíně nad Rýnem. První výsledky mají být vidět v Belgii, kam chce Caterham přivést i efektivnější nos. Ten současný patří mezi nejošklivější. 

Objevily se zároveň informace o tom, že tým propustil desítky zaměstnanců. Co je jisté, spolupráci s Caterhamem ukončil Alexander Rossi. Ten pracoval jako rezervní jezdec a také závodil v GP2 v tamním týmů Caterhamu. Rossi končí jak u F1 tak také v GP2, kde mu patří 16. místo. 

Doporučujeme

Články odjinud