Caterham je spokojen s vyvážením, Marussia nikoliv

Caterham je spokojen s vyvážením, Marussia nikoliv

Pic byl nadšený ze svého kvalifikačního kola, předem penalizovaný van der Garde se zaměřil na závodní přípravy, jezdci Marussie se trápili s vyvážením.

Caterham

Charles Pic zajel v kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie v Silverstone devatenáctý nejrychlejší čas. Své závěrečné kolo označil jako jedno ze svých letos nejlepších. "Ve třetím tréninku jsme udělali pokrok ve vyvážení a přenesli ho do kvalifikace. Situace se mění závod od závodu, tento víkend máme oproti našim nejbližším rivalům výhodu. Rád bych si myslel, že budeme bojovat s několika auty před námi. Letos jsme blízko Williamsu. Když se nám podaří start, budeme na tom slušně s pneumatikami a nebudeme mít problémy se spolehlivostí, mohl by to být zítra dobrý den," věří Francouz.

Giedo van der Garde skončil sice jedenadvacátý, ale kvůli penalizaci z Kanady za nerespektování modrých vlajek odstartuje do závodu z posledního místa. "Byl to zajímavý den, ve třetím tréninku jsme jeli podle jiného plánu a v kvalifikaci absolvovali jediný výjezd. Část třetího tréninku jsme využili pro vylepšení aerodynamiky, poté přešli k přípravě pro závod, protože s penalizací jsme věděli, kde po kvalifikaci skončíme," vysvětloval Nizozemec, který se při přípravách na závod zaměřil zejména na opotřebení pneumatik. "Porazit jednu marussii byl jen bonus. Myslím, že jsme v dobré formě, opotřebení pneumatik je i v teplejších podmínkách na slušné úrovni, pro závod máme dobré nastavení, tak uvidíme, co se stane."

Marussia

Jezdci britsko-ruského týmu se trápili s vyvážením vozu. Jules Bianchi byl dvacátý. "Je dobré mít za sebou jeden caterham, ale je horší mít jeden před sebou. Myslím, že jsme ještě nedoladili naše nastavení na sucho. Podíváme se co můžeme udělat, abychom měli zítra co největší šanci," prohlásil.

Max Chilton se díky penalizaci van der Gardeho přesune z posledního místa na jedenadvacáté. "Dnes to byl náročný den, snažili jsme se napravit vyvážení, vypadalo to, že jsme udělali pokrok, ale to udělali všichni. Pořád máme před sebou dost práce, ale naše včerejší závodní tempo vypadalo slibně, o to se můžeme opřít, " zhodnotil."

Šéf týmu John Booth vysvětlil, že v pátečních trénincích tým zkoušel na každém voze jiné nastavení vyvážení, Bianchi byl spokojenější, ale jeho nastavení nesedělo Chiltonovi, pak začal mít problémy s vyvážením i Bianch. Potíže se na žádném z vozů nepodařilo vyřešit. "Jsme trochu zklamáni z výsledku, potřebujeme pochopit jak zlepšit naše kvalifikační tempo. Vypdá to, že v závodě budeme mít lepší nastavení. Jsem si jistý, že s ním a s naší maximální rychlostí můžeme mít lepší den. Vypadá to, že závod bude suchý a teploty vyšší, takové podmínky by nám měly sedět," věří.

Doporučujeme

Články odjinud