Caterham dokázal porazit Marussii, tu poškodila chyba při tankování

Caterham dokázal porazit Marussii, tu poškodila chyba při tankování

Jezdci obou novějších týmů obsadí dvě poslední řady na roštu. Nejrychlejší čas si připsal Nizozemec Giedo van der Garde.

Caterham

Giedo van der Garde (19.): "Třetí trénink pro mě začal dobře. Ve druhém sektoru jsme se pořád potýkali s nedotáčivostí a často jsme zablokovávali přední kola. Pro druhý výjezd na trať jsme se s tím poprali. Kritické bylo sledovat přehřívání předních kol, což je při jízdě na plný plyn obtížné. V kvalifikaci jsme zvolili dvě jízdy na středních pneu. Na trať jsme vyjeli brzy a zapsali si tři měřená kola za sebou. Vůz se choval dobře. V prvním sektoru jsme viděli rezervy, tak jsme přidali trochu přítlaku na předním křídle a ve druhém výjezdu na trať to vyšlo. Náš čas byl víceméně maximem. Ve víc jsme nemohli doufat, a tak jsem velice spokojen s tím, jak se kvalifikace vyvinula. Je to další z víkendů, ve kterých nabírám zkušenosti a důvěru v auto. Do závodu půjdu s těmi nejlepšími pocity."

Charles Pic (20.): "Tým přes noc neúnavně pracoval a procházel data ze včerejška. Po prvních jízdách ve třetím tréninku bylo jasné, že jsme udělali pokroky. Vůz byl lépe vyvážený, hlavně ve středně rychlých zatáčkách. V průběhu jízd se to navíc postupně zlepšovalo. Do kvalifikace jsme proto šli pozitivně naladění. Mezi tréninkem a kvalifikací teploty tratě povyrostly. Nemohl jsem už jet naplno. Zvolili jsme dvě jízdy na středně tvrdých pneumatikách. První kolo bylo OK. Před druhou jízdou jsme přenastavili přední křídlo. Zajel jsem své nejrychlejší kolo, ale kdyby se vůz choval jako v posledním tréninku, bylo by to mnohem lepší. Hlavním cílem nicméně bylo porazit naše přímé soupeře, což se nám podařilo."

Marussia

Jules Bianchi (21.): "Bohužel se nám nedostával čas k tomu, abychom dokázali vyladit správné vyvážení vozu. Bylo očividné, že se s vozem peru a ztrácím čas. Věřím ale, že v závodě to bude trochu lepší. Je to zklamání, tenhle okruh je skvělý a pro mě osobně opravdu speciální. Teď jen musíme doufat, že zítra ze sebe dostaneme všechno."

Max Chilton (22.): "Po včerejším pozitivním začátku jsem doufal v lepší výsledek. Zklamalo mě proto, že jsme se zase takto propadli. Trochu mě může utěšovat fakt, že nás poškodila chyba při dotankování. 19,5 kilogramu navíc bylo znát. Je snadné spočítat si, jakou ztrátu to v porovnání s ostatními představovalo. Povzbudivá je naše rychlost ze včerejška. V závodě by to mělo vypadat poměrně slibně. Budeme mít co dělat, naše startovní pozice nic jiného ani nemůže představovat. Uděláme ale vše pro to, abychom se zlepšili."

Doporučujeme

Články odjinud