Caterham cítí, že má Toro Rosso na dosah

Caterham cítí, že má Toro Rosso na dosah

Po slibné formě, kterou Caterham předvedl ve Valencii, si brousí zuby na další krok vpřed. Malajsijský tým doufá, že ho další úpravy vozu posunou ještě blíž prvnímu důležitému soupeři.

"V posledním závodě ve Valencii jsme se jasně zlepšili, dost na to, abych zaslouženě postoupil do druhé části kvalifikace," připomněl Heikki Kovalainen. "A v Silverstonu budeme mít další úpravy."

"Je důležité, abychom si v tomto závodě udrželi kvalifikační rychlost a dobrou spolehlivost až do neděle, protože problémy, jako byl ten můj s KERS ve Valencii, mají negativní dopady na tvrdou práci, kterou tým dělá v továrně a aerodynamickém tunelu, aby nám pomohl se dostat tam, kde chceme být."

Dlouhodobým cílem Caterhamu je bojovat s týmy středu pole a Vitalij Petrov věří, že je mu blízko. "Protože v britské Grand Prix nasadíme další nové díly, myslím, že to bude další závod, ve kterém dokážeme pokročit," uvedl.

"Jsem si jistý, že všichni ostatní také nasadí úpravy, takže musíme nejen zrychlit, ale také se zlepšit víc než naši nejbližší soupeři. To je velká výzva, ale poté, co jsme viděli ztrátu na Toro Rosso se zmenšit ve Valencii, máme jasný cíl přímo před sebou, a to tým opravdu povzbudilo. Doufejme, že podobně dokážeme pokročit v Silverstonu. Pokud se nám to podaří, myslím, že by britská GP mohla být velmi zajímavá."

Technického ředitele Marka Smithe potěšilo, že úpravy fungovaly ve Španělsku v souladu s výpočty továrny. "V Silverstonu budeme mít několik nových dílů, včetně nové zadní části karoserie, upraveného řešení výfuků a několika dalších menší změn na karoserii. V tuto chvíli nechci předpovídat, kolik by nám mohly přinést, ale pokud zopakujeme krok, který jsme udělali ve Valencii, měli bychom mít další pozitivní víkend," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud