Caterham: Chceme už konečně bojovat ve středu pole

Caterham: Chceme už konečně bojovat ve středu pole

Caterham doufá, že by letos konečně mohl zasáhnout do bojů ve středu pole. Pomůže mu změna pravidel a posílení týmu zaměstnanců.

V polovině ledna prohlásil spolumajitel Caterhamu Tony Fernandes, že se může přestat zajímat o svůj projekt ve formuli 1, pokud se malajské stáji bude letos dařit stejně špatně jako dosud. Tým si za celou dobu svého působení v královně motorsportu zatím nevybojoval jediný bod. Manažer stáje Graham Watson teď dovysvětluje, že jsou spolupracovníci týmu pod tlakem, ale stále dělají všechno pro to, aby pomohli.

"Tonyho oznámení lze interpretovat různě," cituje Watsona F1news.ru. "Naše pozice je ale jasná – tým bude hodně pracovat, aby dosáhl lepších výsledků než v posledních čtyřech letech. Cíl je očividný – musíme přidat, abychom mohli bojovat ve středu pole. To by pro nás bylo nejlepším výsledkem. Kvůli tomu jsme také posílili náš tým, teď tady máme 350 lidí, z nichž 70-80 jezdí na okruhy. Problém je, že máme omezené možnosti, ale právě proto je musíme využívat na 100%.

Změny v pravidlech nám dávají šanci k dosáhnutí úspěchu. Vždycky je dobré mít možnost začít všechno znova od nuly, vždyť v posledních letech se rozložení sil v podstatě nezměnilo. Teď před sebou máme nepředvídatelnou novou sezonu," dodal s nadějí.

Na téma nového monopostu Caterhamu jeho manažer řekl jen následující: "Vzhled nového auta? CT05 se nedá považovat za nejkrásnější, ovšem estetika nás zajímá mnohem méně než výsledky."

Doporučujeme

Články odjinud