Caterham by si rád nechal Kovalainena v jiné roli

Caterham by si rád nechal Kovalainena v jiné roli

Šéf Caterhamu Cyril Abiteboul by nerad přišel o zkušenosti, které má Heikki Kovalainen. Proto mu nabízí setrvání na jiné pozici.

Malajsijci se rozhodli letos nasadit Charlesa Pica a Gieda van der Gardeho. Kovalainen o závodní sedačku přišel, ale tým by opustit nemusel.

"Heikki není jedním z našich dvou závodních jezdců, ale s Heikkim dál jednáme, jestli bychom nenašli jiný projekt," uvedl Abiteboul pro Sky Sports. "Buďme upřímní, rádi bychom si v naší sestavě udrželi zkušenosti."

"Oba o to máme zájem, pokud pro to budou ty správné podmínky. Nechci podkopávat důležitost zkušeností ve formuli 1 obecně. Platí to pro mechaniky, inženýry, šéfy týmů... Ale já mám omezené zkušenosti!"

Kovalainen by mohl roli záložníka akceptovat, protože závodní kokpit pro letošek už nesežene. Abiteboul však Fina definitivně neodepisuje.

"Nemyslím, že Heikki nebo Vitalij dosáhli konce svých kariéry. Není na mně, abych to posuzoval, ale myslím, že specifický projekt Heikkiho s Caterhamem musel změnit formát. Teď se zabýváme tím, jestli je možný jiný formát. Formát, který jsme měli loni, už nefungoval."

Doporučujeme

Články odjinud