Carmen Jordá zůstává vývojovou pilotkou Renaultu

Carmen Jordá zůstává vývojovou pilotkou Renaultu

Španělka bude navíc kombinovat své testovací aktivity se závoděním.

Carmen Jordá zůstane s týmem Renault a bude nadále zastávat roli vývojové pilotky. Mimo to se navíc po roční pauze vrátí na závodní trať.

Španělka nastoupila v roce 2015 ke stáji z Enstone, tehdy ještě pod názvem Lotus. Na svém místě zůstává i Letos, prozradila však, že ji čeká víc než jen práce v simulátoru.

Jordá naposledy závodila v roce 2014 v seriálu GP3, letos se však s podporou Renaultu do závodní sedačky vrátí.

„Jsem šťastná a jsem ráda, že jsem součástí týmu jakožto vývojová jezdkyně, úžasnou zprávou také je, že budu letos závodit, ne ve formuli 1, ale v jiné sérii s Renaultem,“ řekla Jordá při oficiálním představení týmu v Paříži.

„Nebude to pouze simulátor a vývojová práce, což je skvělé.“

Jordá byla součástí Lotusu v sezóně, v níž se stáj potýkala s finančními problémy a nakonec byla zachráněna odkoupením Renaultem. Tým si přitom podle ní udržel dobrého ducha.

„Jsme jako rodina, jsme skupina lidí, když procházíme špatnými momenty, zůstáváme pospolu a když máme dobré momenty, jsme si ještě blíž,“ řekla.

„Týmový duch je velice důležitý, já myslím, že ho máme a Renault nám dodává klid. Myslím, že můžeme dosáhnout dobrých věcí, máme dobrý projekt na příští tři, čtyři roky, takže to vypadá skvěle.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud