Čandhok: Yeongam je jako Valencie, ale umožní předjíždění

Karun Čandhok pokřtil během uplynulého víkendu okruh v Koreji a domnívá se, že by novinka v kalendáři mohla nabídnout zajímavé závody.

"Má dobrý mix zatáček," řekl indický pilot pro oficiální stránky formule 1. "První část okruhu má dlouhé rovinky, za kterými následují pomalé zatáčky, což by mělo nabídnout mnoho příležitostí pro předjíždění. Dlouhá rovinka za druhou zatáčkou umožní využití aerodynamického pytle. Od sedmé zatáčky dál se okruh otevírá a jsou tam čtyři rychlé zatáčky s určitým převýšením, což bude pro jezdce zajímavé.

"Zatáčky 8, 9, 11 a 12 budou pro jezdce opravdu zajímavé, mění se klopení trati a směr jízdy ve vysokých rychlostech. Tak trochu se tam cítíte jako na městském okruhu, zdi jsou dost blízko a nevidíte vždy za vrchol zatáčky, je to podobné městské trati ve Valencii."

Jelikož se v letošní sezóně významně mění rozložení sil ve startovním poli v závislosti na vlastnostech okruhů, nabízí se důležitá otázka, komu bude Yeongam nejvíc svědčit.

"Na základě Spa se zdá, že McLaren, Ferrari a dokonce i Renault mají v maximální rychlosti navrch před Red Bullem, takže první třetina okruhu bude vyhovovat jim," vysvětloval Čandhok. "Ale pak následují ve zbytku kola rychlé a plynulé zatáčky, což by mohlo vrátit dopředu Red Bull. Takže myslím, že to mezi nimi bude vyrovnané stejně jako ve Spa."

Předváděcí jízda Red Bullu uplynulý víkend ukázala světu, jak si Korejci stojí s výstavbou okruhu. Zpoždění nemohli popřít, ale podle Čandhoka by Grand Prix ohrožena být neměla.

"Bez pochyb je čeká ještě hodně práce, ale podle toho, co říkají, jsou to jen dodělávky. Asfalt a obrubníky potřebují ještě dopracovat, také je třeba dokončit přístupové cesty a paddock. Ale pořadatelé říkají, že to všechno stihnou," uzavřel Ind.

Čandhok je v současnosti bez závodní sedačky a jelikož už HRT otevřeně přiznal, že mu vůz do konce sezóny zřejmě nevrátí, zjišťuje si Ind své možnosti především pro sezónu 2011. Rád by stál na startovním roštu GP Indie, ale místo chce samozřejmě získat na celý rok.

 

Doporučujeme

Články odjinud