Čandhok chce porazit Virgin a HRT, na Kovalainena si netroufá

Čandhok chce porazit Virgin a HRT, na Kovalainena si netroufá

Při svém návratu do závodní sedačky si Karun Čandhok stanovil jasné cíle, především chce zapůsobit na tým. Může mu je ale překazit počasí.

Čandhok dostal příležitost absolvovat celý závodní víkend na Nürburgringu u týmu Lotus místo Jarna Trulliho. Zcela bez zkušeností do vozu neusedne. "Naštěstí jsem odjel tři dny testování na rovince a pátek v Silverstonu, což bylo užitečné a rychlostně jsem tam moc neztrácel," připomněl.

V Grand Prix Německa chce být indický pilot lepší než jezdci jeho bývalého týmu a konkurenti z Virginu. Ale na to potřebuje bezproblémové přípravy, což se mu nemusí splnit. "Neustále se mění předpověď počasí v závislosti na tom, s kým se bavíte," poznamenal. "Bylo by hezké mít dva čisté tréninky, pak bychom viděli, jak na tom jsme. Myslím, že reálné je očekávat, že budu před těmi čtyřmi jezdci (Virginu a HRT), ale nereálné je čekat, že budu před Heikkim."

Po závodě v Německu vrátí Čandhok monopost Jarnovi Trullimu. Je ale pravděpodobné, že Tony Fernandes zváží nasazení indického pilota také do premiérové Grand Prix Indie. Čandhok v každém případě usiluje o návrat do role stálého závodního pilota.

"Hrozně rád bych se vrátil s Lotusem příští rok, chtěl by pro něj jezdit příští rok na plný úvazek. Myslím, že Tony řekl, že by rád měl jednoho dne asijského jezdce, ale to místo mi nedá jen kvůli tomu, že jsem to já. Takže je to pro mě šance si uvnitř týmu získat respekt," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud