Čandhok by rád přestoupil z HRT do Force Indie

Karun Čandhok se domnívá, že Indie potřebuje spojení indického jezdce s indickým týmem. Také kvůli Grand Prix Indie, která se brzy objeví v kalendáři formule 1.

"Velmi rád bych někdy ve své kariéře jezdil pro Force Indii, ať už příští rok nebo jindy, protože si myslím, že jsem svým způsobem ambasador tohoto sportu v naší zemi," uvedl Čandhok, který v současnosti hájí barvy španělské stáje HRT.

"Do formule 1 jsme se z Asie dostali jen dva, Kamuj (Kobajaši) a já. Co se děje ve vztahu k tomuto sportu v této části světa, trochu záleží na nás. A když budete mít indického jezdce v indickém voze v indické Grand Prix, je zřejmé, co to bude znamenat pro prodej vstupenek."

Čandhok tuší, že by majitel Force Indie Vidžaj Mallya mohl slyšet na obchodní argumenty. "Sponzoři v Indii podle mě teď váhají," vysvětloval. "Mají podpořit indického jezdce, kterému se dostává větší podpory od publika a větší publicity v médiích, ale který teď bohužel jezdí vzadu? Nebo mají podpořit tým bez skutečného spojení s Indií, kromě názvu a majitele, ale který jezdí víc vpředu? Kvůli tomu podle mě zůstávají sponzoři stranou a nespojují se ani s jedním z nás."

Vidžaj Mallya v minulosti neustále opakoval, že žádný indický jezdec není připravený na formuli 1 tak, aby mohl získat místo u Force Indie. Čandhok přiznává, že v nižších formulových sérií neměl vždy přesvědčivé výsledky, ale o jeho schopnostech teď dobře vypovídají výkony ve formuli 1.

"Letos je to asi trochu překvapení, protože se Brunovi (Sennovi) dokážu vyrovnat a myslím, že obecně odvádím dobrou práci. To pro něj (Mallyu) znamená určité potvrzení a teď má lepší představu o tom, co dokážu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud