Campos a USF1 by mohly mít problémy, říká Ecclestone

Bernie Ecclestone poprvé konkrétně jmenoval stáje, jejichž vstup do sezony může být ohrožen. „Campos a ten americký tým by mohly mít finanční problémy. Ale doufám, že na to nedojde,“ řekl šéf formule 1.

Ecclestone se už dřív vyjádřil, že nově přijaté soukromé týmy se začátku letošní sezony nemusí dožít všechny. Sám Adrian Campos připouští, že se mu nedaří sehnat peníze. Server Motorsport-Total dokonce před časem spekuloval, že tým už opustila partnerská společnost Dallara. Ta má na starosti stavbu jeho šasi a Campos jí údajně nezaplatil účty ve výši tří milionů eur.

Kolem majitelů amerického USF1 Petera Windsora a Kena Andersona se bez bližšího upřesnění také rojí zvěsti, že se vstupem do formule 1 budou mít problémy. USF1 by teď ale mohli pomoci sponzoři nového jezdce Josého Maríi Lópeze. Jeho angažmá má tým oznámit v pondělí.

Formule 1 už kvůli finanční krizi přišla o tři automobilky. Renault musel navíc odprodat většinu své stáje soukromníkovi. „Je škoda, že jsme přišli o některé výrobce, ale pokud mám být upřímný: Všichni jsme věděli, že na něco takového jednou dojde. Jejich setrvání ve formuli 1 nemohlo vydržet na věky,“ poznamenal Ecclestone.

Devětasedmdesátiletý šéf formule 1 trávil tento týden dovolenou v Rakousku. Na letišti v Salzburgu navštívil Hangár 7, pompézní letecké muzeum Red Bullu. Byl se podívat i v Kitzbühelu, kde se jel na Hahnenkammu závod světového poháru v lyžování. Potkal se tam mimo jiných s Nikim Laudou, Eddiem Jordanem nebo Davidem Coulthardem. Na dovolené doprovázela Ecclestona jeho třicetiletá brazilská přítelkyně Fabiana Flosiová.  

 

Doporučujeme

Články odjinud