C specifikace nezabrala? Renault předělává motor

C specifikace nezabrala? Renault předělává motor

Renault chce předělat svůj motor a to dost výrazně. Sám přitom ještě nenasadil C specifikaci, se kterou jezdil jen Red Bull.

„Jedním z důvodů, proč C specifikace nepodává více výkonu než její předchůdce, je ten, že základní konstrukce motoru omezuje naše možnosti,“ řekl Abiteboul pro Motorsport Total.

Renault pohonnou jednotku předělal už v roce 2016, ale zřejmě to nestačí.  Také nyní chce udělat velký řez a změnit hodně věcí. Podobný krok je přitom riskantní z hlediska spolehlivosti.

„Proto musíme být opatrní. Měli bychom důsledně a disciplinovaně nastavovat důležité časové termíny, abychom se na začátku sezóny nedostali do složité situace.“

Na dynamometru se prý Renaultu daří, ale to nemusí nutně znamenat, že po instalaci motoru do skutečného vozu půjde vše jako po másle.

Renault už podle Abiteboula také zapracoval na vylepšeních turba a MGU-K. Nasadit je ovšem nechce, protože by to znamenalo penalizace.

„Je to hloupé,“ říká Abiteboul a stěžuje si na „šílená pravidla“. „Máme vylepšené komponenty, ale nemůžeme je používat.“

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud