Bývalý jezdec F1 Wilson se po zranění vrací za volant, pojede Daytonu

Bývalý jezdec F1 Wilson se po zranění vrací za volant, pojede Daytonu

Justin Wilson se zotavil po srpnové zlomenině obratle a v pátek se objevil v prvních trénincích na závod 24 hodin Daytony, kde od roku 2006 ani jednou nechyběl.

Bývalý pilot formule 1 Justin Wilson se v pátek objevil za volantem závodního vozu poprvé od loňského zranění. Zúčastnil se úvodních tréninků na prestižní čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně.

Angličan pojede na konci ledna ve voze Riley-Ford týmu Michael Shank Racing společně s AJ Allmendingerem, Ozzem Negrim a Johnem Pewem. Wilson i jezdec NASCAR Allmendinger se Daytony v barvách tohoto týmu účastní pravidelně a roku 2006 dokonce dojeli druzí. Negri a Pew jsou stálými jezdci seriálu Grand-Am, do kterého se vytrvalostní závod započítává.

Wilson se už zotavil ze zlomeniny obratle, kterou si přivodil v srpnu v Lexingtonu. "Je skvělé být zpátky. Mike odvádí se svým týmem vždy skvělou práci. S Johnem, Ozzem a AJem tvoříme dobrou skupinu. Myslím, že máme slušnou šanci vyhrát," věří účastník šestnácti velkých cen formule 1. Jejich vůz skončil v prvních trénincích na desátém místě.

Vítěz formule 3000 z roku 2001 Wilson jezdil formuli 1 v roce 2003. Sezonu zahájil u Minardi, ale přešel k Jaguru, se kterým dojel osmý ve Velké ceně USA. V dalších letech jezdil Champ Car, kde se v závěrečných sezonách tohoto šampionátu pohyboval mezi elitou. Od roku 2008 závodí v IndyCar, kde se v konečné klasifikaci pohybuje na hranici první a druhé desítky.

Daytona pravidelně láká i jiné bývalé piloty F1. Objevují se zde například Juan Pablo Montoya či Max Papis. Loni se zúčastnili i veteráni Martin Brundle a Mark Blundell.

Doporučujeme

Články odjinud