Bývalý jezdec F1 po 23 letech našel svou ukradenou helmu | Foto: @norbertofontana

Foto: @norbertofontana

Bývalý jezdec F1 po 23 letech našel svou ukradenou helmu

Závodit ve formuli 1 je pro každého závodního jezdce splněný sen. Argentinský pilot Norberto Fontana si ho splnil v roce 1997.

Norberto Fontana v roce 1997 odjet čtyři závody za Sauber. V roce 1998 jednal s Tyrrellem. Nakonec to nevyšlo a navíc se v době, kdy byl v Evropě, do jeho domu vloupali. Zloději odcizili mimo jiné jeho helmu, kterou měl v roce 1996 v Mugellu a Estorilu během testů pro Sauber. 

Minulý pátek spatřil argentinský závodník Christian Bodrato Mionetto ženu sedící na kole před bankou na předměstí Buenos Aires. Žena měla na hlavě helmu s charakteristickým Fontanovým designem a jeho jménem. Podobný kousek na ulici nevidíte denně, a tak Bodrato Mionetto helmu vyfotografoval a oslovil Fontanu.

Když ten fotografii uviděl, okamžitě poznal, že se jedná o přilbu, která mu byla v roce 1998 ukradena. Bodrato Mionetto poté oslovil osobu, která měla helmu na hlavě, a helmu koupil (žena trvala na tom, že s krádeží helmy nemá nic společného), aby ji vrátil jejímu skutečnému majiteli. 

„Věděl jsem, že se mi jednou podaří tu helmu najít, protože když lidé vidí ty barvy, vědí, že jsou moje,“ uvedl Fontana na svém účtu na Instagramu. 

Doporučujeme

Články odjinud