Být závod o deset kol delší, mohli jsme vyhrát, věří Räikkönen

Být závod o deset kol delší, mohli jsme vyhrát, věří Räikkönen

Lotus si udržel formu z Bahrajnu a i ve Španělsku patřil k nejrychlejším týmům. Na stupně vítězů se ale tentokrát vešel pouze Räikkönen, Grosjean dojel čtvrtý. AKTUALIZOVÁNO

Lotus v poslední době patří k výkonnostně nejkonzistentnějším týmům. To potvrdil i v kvalifikaci, kde si jeho jezdci vyjeli čtvrté a páté místo, na startu tedy po penalizaci Hamiltona stáli na třetí a čtvrté pozici. Vzhledem k tomu, že z první řady startovali Maldonado s Alonsem, nebylo případné vítězství Lotusu pokládáno za nepravděpodobné.

"Jsem trochu zklamaný, protože kdybychom na začátku závodu všechno zvládli, mohli jsme skončit první. Rychlost vozu nebyla problém, ale když si jsou týmy takto blízko,  stačí i malý problém, který přinese prohru. Abyste mohli vyhrát, musí do sebe všechno správně zapadnout. Když se naskytne šance, musíte se jí chopit. Doufám, že si udržíme současnou výkonnost. Uvidíme, kdy dokážeme zvítězit, ale zatím to vypadá dobře, vůz je silný na všech tratích. 

Velice dobře jsem odstartoval a měl šanci na předjetí vnějškem, ale neměli jsme dostatečnou rychlost a na pětce jsem brnknul o omezovač. První stint byl v pohodě, ale nestačilo to na lídry. Vyměnili jsme pneumatiky a vypadalo to opravdu dobře, ale už jsme měli příliš velkou ztrátu. Potřebovali bychom dalších deset kol, abychom mohli útočit na vítězství," řekl finský pilot.

Romain Grosjean sice svého zkušenějšího kolegu v kvalifikaci porazil, po startu se však propadl za něho. Spolehlivým výkonem ale zajistil, aby více pozic již neztratil a pohodlně si dojel pro čtvrté místo v cíli.

"Na startu jsme ztratili pozici a také kousek předního přítlačného křídla! Dnes bylo chladněji, což nám příliš nesedělo. Přesto jsem se čtvrtou pozicí spokojen, hlavně vzhledem k tomu, že jsem přišel o celý včerejší volný trénink. Oba vozy dojely vysoko na bodech, to je pro tým dobré. Začátek závodu byl obtížný, neboť je těžké s vozem s poškozeným křídlem správně pracovat. Provedli jsme ale pár změn a ke konci závodu vůz doslova létal. Myslím, že jsme dnes podnikli správné kroky. Kdybyste nám před víkendem nabídli třetí a čtvrté místo v závodě, vzali bychom to," řekl Grosjean.

Doporučujeme

Články odjinud