Být Verstappenovým týmovým kolegou je velká výzva, přiznává Pérez | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Být Verstappenovým týmovým kolegou je velká výzva, přiznává Pérez

Sergio Pérez přiznává, že být týmovým kolegou dvojnásobného mistra světa formule 1 Maxe Verstappena je „velká výzva“. Podle Mexičana nemůže nikdo přijít do Red Bullu a hned jej porazit.

Verstappen letos dominantním způsobem obhájil titul mistra světa a minulý víkend v Mexiku čtrnáctým vítězstvím vytvořil nový rekord v počtu triumfů v jedné sezóně. Z dosud odjetých dvaceti závodů přitom Pérez svého týmového kolegu porazil jen čtyřikrát.

„Být jeho týmovým kolegou je velká výzva. Max už od prvního tréninku celý víkend funguje na velmi vysoké úrovni, takže se jen trochu učím, snažím se ho porazit a dělat věci, co dělá on,“ říká Pérez.

„Samozřejmě to není lehký úkol. Nevěřím, že je tu někdo, kdo může přijít a okamžitě ho porazit. Je v týmu už nějakou dobu a myslím, že se každým rokem jen přibližuji, příští rok budu mít další pokus a uvidíme, co se stane.“

Pérez podle svých slov potřebuje zlepšit své výkony v závodech. V minulé sezóně se přitom zaměřoval zejména na rychlost v kvalifikaci.

„Pro tým to byl skvělý rok. Potřebuji trochu zlepšit své závodní tempo, zatímco vloni to byla spíše kvalifikace. S těmito vozy jste schopni bojovat více u sebe, takže myslím, že musíme zlepšit závodní rychlost,“ dodává Mexičan.

„V posledních závodech si více rozumíme s týmem a s autem.“

Doporučujeme

Články odjinud