Být druhý nebo třetí je více frustrující, říká Alonso

Být druhý nebo třetí je více frustrující, říká Alonso

Fernando Alonso naznačil, že kdyby letos jezdil u Ferrari nebo byl v kůži Nica Rosberga, byl by frustrovanější než u McLarenu.

Dvojnásobný mistr světa naznačil, že kdyby byl v roli Vettela nebo Rosberga, byl by frustrovanější.

„Je pravdou, že jsem měl frustrující sezónu,“ cituje Alonsa Autosport. „Ale myslím, že jsme se toho hodně naučili. Myslím, že je více frustrující, když jste druhý nebo třetí jezdec na stupních vítězů. Když vidíte výrazy některých šampionů v letošním roce, a některé z problémů mezi týmovými kolegy, byly tam určité podivné momenty a podivné obrázky.“

Alonso tím nejspíše naráží třeba na slavný incident mezi jezdci Mercedesu v USA, kdy Hamilton hodil čepicí po svém týmovém kolegovi, kterému to zrovna vtipné nepřipadalo.

„Nejsem si jistý, co lidé čekají. Když odstoupíte, hledáte motorku nebo safety car, aby vás vzal zpět do garáže. Musíte zůstat na místě. Myslím, že jsem neudělal nic jiného.“ Alonso v tomto případě nereaguje nejspíše na své sobotní opalování, ale spíše na fotografie z předešlého dne, kdy seděl na svodidle a čekal na odvoz (viz úvodní obrázek). 

Alonso také zopakoval svou strategii, jít na to jinak. „Věděli jsme, že Red Bull je o sekundu rychlejší (před rokem 2014 u Ferrari), než jakékoliv jiné auto a vloni jsme věděli, že Mercedes je o sekundu rychlejší, než jakékoliv auto. To byl jeden z důvodů, proč jsem přestoupil k McLarenu-Honda, protože jediný způsob, jak porazit Mercedes v blízké budoucnosti, je mít jiný projekt, odlišnou filozofii. Myslím, že jsem na správném místě.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud