Byly odhaleny detaily „attack módu“ pro novou generaci formule E

Byly odhaleny detaily „attack módu“ pro novou generaci formule E

Nová sezóna formule E odstartuje v ulicích Rijádu již 15. prosince. Na piloty čeká v monopostech druhé generace jedna velká novinka, kterou je tak zvaný „attack mód“ pro okamžité zvýšení výkonu vozu.

„Attack mód“, či jinak řečeno „útočný mód“, po aktivaci pilotem jednorázově zvýší výkon vozu z 200 kW na 225 kW. Tento speciální mód budou moci jezdci využít kdykoliv během závodu počínaje jeho druhým kolem a bude sloužit jak pro usnadnění předjetí, tak pro navýšení odstupu na soupeře.

Pro jezdce bude využití tohoto módu během závodu povinné. FIA pro jednotlivé ePrix vždy upřesní, jak dlouho bude mód po spuštění aktivní a kolikrát během jednoho závodu bude moci být využit.

Pro aktivaci „attack módu“ budou muset jezdci vždy projet speciálně určenou aktivační zónou, která se bude nacházet mimo ideální závodní stopu. Celý proces aktivace bude vypadat následovně: jezdec před vjetím do aktivační zóny stiskne příslušné tlačítko na volantu a následně ho budou muset v aktivační zóně postupně zaznamenat tři časové senzory, jinak se zvýšení výkonu o 25 kW nedočká.

Nová grafika a LED panel na svatozáři

Fanoušci sledující živý přenos v TV budou moci pozorovat aktivaci „attack módu“ prostřednictvím nové grafiky, která bude využívat prvky virtuální reality. Tato nová grafika bude rovněž divákům poskytovat vybraná data z telemetrie v reálném čase.

Aktivování „útočného módu“ budou rovněž indikovat LED diody na systému ochranné svatozáře nad jezdcovou hlavou. Budou – li diody svítit modře, pilot má aktivovaný „attack mód“. Zobrazí – li se však fialová barva, tak jezdec využívá 240 kW až 250 kW výkonu díky fanboostu.

Sezóna formule E 2018/2019 odstartuje 15. prosince v saudskoarabském Rijádu a všechny závody budete moci sledovat živě na obrazovkách Eurosportu.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud