Bylo to stupidní, řekl Vettel o Hamiltonově manévru. Sám byl penalizován

Bylo to stupidní, řekl Vettel o Hamiltonově manévru. Sám byl penalizován

Pilot Red Bullu je frustrován průběhem a výsledkem závodu. Nejvíce ho ale rozlítilo počínání Lewise Hamiltona, které dle svých slov nedokáže pochopit.

Sebastian Vettel byl původně klasifikován na druhém místě, přičemž před Jensona Buttona se dostal díky kontroverznímu předjetí, při kterém využil vlastního výjezdu mimo trať. Za tento incident, který Buttona velice znepokojil, byl Vettel vyšetřován komisaři. Šetření vyústilo v penalizaci v podobě přičtení dvaceti sekund k Vettelově celkovému času. Tím se propadl až na páté místo, tedy za Kamuje Kobajašiho. Vettela samotného ovšem po dojetí do cíle více trápil manévr Lewise Hamiltona. Ten ztrácel na čelo závodu celé jedno kolo, když se rozhodl s tím něco udělat a Vettela, se kterým nezávodil o pozici, bez okolků předjel.

"Od Lewise to vůbec nebylo pěkné. Nevím, proč s námi závodil. Jestli prostě chtěl jet rychle, měl nejprve zvolnit a počkat, až před sebou bude mít volnou trať. Bylo to stupidní, vždyť jel o kolo zpět. Chcete-li jet rychle, ovšem nemáte šanci na vítězství, musíte zapojit selský rozum. Nečekal jsem, že zaútočí, neboť jsem v tom neviděl smysl. Když jsem ho viděl vedle sebe, dost mě to překvapilo.

Myslím, že kvůli souboji s Hamiltonem jsme přišli o pozici ve prospěch Buttona, jelikož chvíli poté jsme zajeli do boxů. Rychlost jsme jinak měli, ale bylo to extrémně obtížné. Když jsme byli blízko Fernandovi a Jensonovi, hodně jsme ztratili. Nebylo jednoduché držet se jich a zkusit něco na brzdy. Nejsem úplně spokojený, protože si myslím, že kdybychom kolem sebe měli více prostoru, mohli jsme dopadnout lépe," řekl Vettel.

Mark Webber též nemohl být plně spokojen. Do závodu vstoupil s handicapem v podobě penalizace za výměnu převodovky a svou startovní pozici přetavil v osmé místo v cíli. Udržel si sice průběžné druhé místo v šampionátu, ovšem ztráta na Alonsa povyrostla na 34 bodů.

"Nebyl jsem dnes rychlý. Nedokázal jsem se držet lidí, u kterých mi to normálně jde, podíváme se na to a pokusíme se s tím před Budapeští něco udělat. Jsem zklamaný, doufal jsem ve víc. Letos mi neděle celkem vychází, ale ta dnešní mezi ně nepatří. První kolo ještě bylo OK, předjel jsem Lewise, ale pak to šlo z kopce. Tato trať je úplně jiná než Silverstone, ale musíme si dát záležet na tom, abychom byli silní všude. Dnes jsme z nějakého důvodu nebyli," řekl Webber.

Doporučujeme

Články odjinud