Byla to asi moje nejlepší sezóna ve formuli 1, říká de la Rosa

Byla to asi moje nejlepší sezóna ve formuli 1, říká de la Rosa

Pedro de la Rosa je velmi spokojený se svým letošním vystoupením v barvách Sauberu, i když jej nedotáhl až do konce a byl nahrazen Nickem Heidfeldem.

"Vrátil jsem se a odvedl solidní práci," hodnotil Španěl pro Autosport. "Poznal jsem dobré lidi s odlišnými přístupy a jiným stylem práce. Obecně vzato bych to udělal znovu, byla to velmi dobrá zkušenost. Neskončilo to správně, hlavně protože zbývalo pět závodů, ale na druhé straně to bylo zajímavé období a neustále jsem se učil. Za tu příležitost můžu jen poděkovat, i když jsme měli spolu zůstat a snažit se až do konce sezóny."

De la Rosa zopakoval, že byl rozhodnutím Petera Saubera o změně jezdeckého složení šokovaný. Přišlo velmi rychle a ještě v Itálii Španěl věřil, že v Singapuru nastoupí. Nemyslí si, že podával špatné výkony, které by jeho vyhazov odůvodnily. Měl smůlu na techniku a kolize se soupeři.

U Sauberu ale zavládlo v úvodu sezóny zklamání, protože tým dlouho čekal na body. Těch nakonec získal mnohem víc Kobajaši než de la Rosa, konečné skóre bylo 21:6 ve prospěch Japonce. De la Rosa po svém odchodu přestoupil k Pirelli a pomáhá s vývojem pneumatik pro rok 2011.

"Budu se učit, ale mohl bych být díky tomu také atraktivnější pro příští rok," řekl. "Podívejte, bude to těžké, ale dám tomu znovu 100 procent. Nevím, které týmy mají nebo nemají volnou sedačku, ale už na tom pracuji."

De la Rosa chce využít služeb u italského pneumatikáře podobně jako Heidfeld a získat závodní sedačku. Vzhledem ke svému věku jsou ale jeho šance do jisté míry omezené.

"Bude mi 40 a to v tuto chvíli není výhoda," přiznal. "Ale po fyzické stránce... Když dokončím závod, nejsem unavený. Byl jsem vyhozen, ale byl to dobrý rok. Vzhledem k výkonnosti týmu to byl asi můj nejlepší rok ve formuli 1. Proto jsem tak překvapený, ale také uvolněný."

Doporučujeme

Články odjinud