Byl to zřejmě jeden z mých nejlepších závodů, řekl vítězný Bottas | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Byl to zřejmě jeden z mých nejlepších závodů, řekl vítězný Bottas

Valtteri Bottas po více než roce vyhrál závod formule 1, když po startu z pole position ovládl letošní Velkou cenu Turecka.

Pilot Mercedesu jel na mokré trati ve vedení po většinu závodu. O první místo přišel poté, co zajel do boxů pro novou sadu pneumatik do přechodných podmínek. Na novějších pneumatikách pak neměl větší problém převzít vedení zpět od Charlese Leclerca na ferrari.

„Myslím, že z mého pohledu to byl možná jeden z nejlepších závodů, co jsem kdy zažil. Kromě toho jednoho malého uklouznutí jsem měl všechno pod kontrolou,“ řekl Bottas, který naposledy vyhrál vloni v září v Rusku.

V kvalifikaci Bottas nestačil jen na týmového kolegu Lewise Hamiltona, který ale na startovním roštu klesl na 11. místo kvůli penalizaci za výměnu motoru. Bottas tak vyrážel z nejlepší pozice.

„Jak jsem řekl před závodem, vůz byl dobrý ve všech podmínkách. Měl jsem v něj opravdu důvěru a mohl jsem to kontrolovat. Není snadné tady zvolit strategii, kdy zastavit a na jakou sadu pneumatik přezout. Jsem ale rád, že pro jednou šlo všechno hladce.“

Trať v průběhu závodu osychala velmi pomalu a ke slovu vůbec nepřišly pneumatiky do sucha.

„Když existuje jen jedna usychající stopa, nemáte daleko k tomu vyjet mimo. Po celý závod jsem se proto musel soustředit. Bylo to náročné, ale zasloužené vítězství.“

Doporučujeme

Články odjinud