Byl to šílený závod, říká vítěz Ricciardo

Byl to šílený závod, říká vítěz Ricciardo

Daniel Ricciardo se stal vítězem divoké Velké ceny Ázerbájdžánu a přivezl Red Bullu první vítězství v letošní sezóně formule 1.

Ricciardo startoval z 10. místa a musel brzy zajet do boxů, aby mechanici vyčistili nečistoty v jeho brzdách. Při restartu závodu si poradil hned s dvěma jezdci, když předjel oba piloty Williamsu a posunul se na třetí místo.

Australan následně vydělal také na problémech vedoucího Lewise Hamiltona a druhého Sebastiana Vettela. Hamilton musel do boxů kvůli uvolněnému headrestu (lemování kolem kokpitu) a Vettel si musel odpykat penalizaci stop&go za kolizi s Hamiltonem.

Ricciardo se tak dostal do čela a dojel si v poklidu pro své páté vítězství v kariéře.

„Byl to šílený závod, po restartu jsme věděli, že je tu šance na stupně vítězů, pak jsem ale slyšel o problémech Lewise a Seba, byl to jednoduše šílený závod,“ řekl Ricciardo.

„Na začátku jsem absolvoval neplánovanou zastávku v boxech. Po pár kolech jsme měli nějaké úlomky v brzdách, takže jsme museli zastavit a vyčistit to, propadli jsme se na sedmnácté místo.“

„Jestli jsem pak pomýšlel na vítězství? Vůbec, dal bych na to všechny svoje peníze, protože to bylo velmi nepravděpodobné. Takový závod jsme očekávali loni, všechny safety cary, chaos, ale přišlo to letos.“

„Včera jsem byl samozřejmě zklamaný kvůli své chybě, myslím ale, že to (chyby) musíte dělat, abyste bojovali o ten poslední kousek. Věděl jsem, že dnes to bude jiné. Včera jsem řekl, že se musíme vyhnout problémům, a dnes se to rozhodně vyplatilo. Velké díky Red Bullu, je hezké dovézt jedno auto do cíle a hned na nejvyšší stupínek.“

Verstappen po technických problémech nedokončil

Cíl závodu naopak neviděl Max Verstappen, který musel odstoupit pro poruchu motoru.

„Po tom, co se na začátku závodu jevilo jako slibné postavení, mě potkal další technický problém. Po akcí nabitém závodě jsme si byli jisti, že bychom zde v Baku mohli získat alespoň stupně vítězů, takže s tímto výsledkem jsem velmi zklamaný,“ řekl Verstappen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud