Byl to nejvíc stresující závod v životě, hodnotí Horner

Byl to nejvíc stresující závod v životě, hodnotí Horner

Vedení Red Bullu Racing si prožilo na boxové zdi v Interlagosu velmi napjaté chvíle, rozhodující závod sezóny byl vše, jen ne jednoznačný.

Proměnlivé počasí se v Brazílii postaralo o závod plný zvratů, mnoho z nich připravilo nepříjemné chvilky Red Bullu.

"Nevzpomínám si na jiný závod, který by byl víc stresující než tento," přiznal šéf týmu Christian Horner. "Stalo se v něm všechno. V prvním kole se Seb roztočil, naštěstí se mu ostatní vyhnuli. Hodně se při tom poškodila podlaha a výfuk na levé straně. Pak se znovu rozjel. Jeho rychlost na mokru byla neuvěřitelná."

"Pokračoval a probil se polem dopředu. Byl na šestém nebo sedmém místě, pak přišel déšť, takže jsme šli na přechodné pneumatiky. Déšť přestal, takže jsme se vrátili na tvrdé pneumatiky."

"Jak okruh usychal, ukázalo se, že problémy, které měl (s poškozením), měly vliv na vyvážení vozu. A pak jsme museli přezout, protože bychom se na té sadě do cíle nedostali."

"V tu chvíli přestala fungovat vysílačka a my už jsme ho neslyšeli. Zajel do boxů, na konci vyjel na měkčí směsi, ale déšť začal sílit, takže jsme ho museli zavolat zpět. Řekl, že neslyšel, co jsme říkali, takže jsme na něj nebyli připraveni. A pak už to byla otázka dojetí posledních kol."

Podle Hornera se Red Bull nesnažil jen pokrýt Alonsa, ale jel na co nejlepší výsledek. "A to jsme také udělali. Myslím, že nás do potíží dostala jen degradace pneumatik na usychající trati, která byla kvůli tomu poškození větší."

"Museli jsme zastavit, bylo moc sucho na přechodné pneumatiky, ale po dalším kole nebo dvou bylo moc mokro na suché pneumatiky, takže jsme museli zastavit znovu. Tohle byl nejnáročnější okamžik závodu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud