Byl to můj nejhorší závodní víkend, lamentuje po Japonsku Hamilton

Byl to můj nejhorší závodní víkend, lamentuje po Japonsku Hamilton

Lewise Hamiltona potkala v Suzuce série nepříjemných událostí, které pro něj v součtu znamenaly nejhorší závodní víkend kariéry.

Hamiltonovy potíže začaly v prvním volném tréninku, když havaroval a vážně poškodil vůz, pokračovaly výměnou převodovky a penalizací na startovním roštu, a skončily v závodě problémy s řazením. K tomu všemu se přidal zánět ucha.

"Měl jsem špatné víkendy, ale nic tak špatného celkově," řekl Hamilton. "Tenhle byl z nich nejhorší. Nevím, čím to bylo, ale určitě to bylo těžké. Ta nehoda byla moje chyba, ale to ostatní... Jsem rád, že jsem závod dokončil. V pěti závodech jsem dokončil dvakrát."

Zatímco po nehodě v Singapuru se Hamilton nechal unést emocemi a skoro se vzdával v boji o titul, v Suzuce byl klidnější. "Situace v šampionátu nevypadá nejlépe," přiznal. "Ale stále zbývají tři závody a 75 bodů, takže budeme i nadále optimisté a odvádět maximum. Budu dál bojovat."

Vzhledem ke ztrátě 28 bodů ale Hamilton naznačil, že už bude záležet i na výsledcích ostatních. I kdyby byl ve všech zbývajících Grand Prix stoprocentní, nemusí to stačit. "Výhry zajistí titul, pokud budou mít ostatní problémy," řekl. "Pokud Red Bull dokončí všechny závody, budou to mít snadné. V příštích třech závodech to bude všechno nebo nic."

Doporučujeme

Články odjinud