Byl jsem vyřazen nějakým idiotem, opřel se Verstappen do Ocona

Byl jsem vyřazen nějakým idiotem, opřel se Verstappen do Ocona

Max Verstappen byl po Velké ceně Brazílie vozů formule 1 pořádně naštvaný na Estebana Ocona, který jej při tom, když byl pilotem Red Bullu předjížděn o celé kolo, roztočil a připravil o vítězství.

K incidentu mezi oběma piloty došlo ve druhé zatáčce. Ocon se snažil vrátit do stejného kola jako lídr závodu. Francouz dostal za svou vinu na incidentu trest 10 sekund stop&go.

„Měli jsme skvělé auto. Pak jsem byl vyřazen nějakým idiotem, který právě dostával celé kolo. Nemám slov,“ pustil se ostře do Ocona Verstappen.

„Myslím, že to bylo lepší, než jsme očekávali. Vůz dnes fungoval skvěle. Tým pro mě připravil správnou strategii a nám se na supersoftech celkem dařilo. Nevím, co říct. Jsem rád za druhé místo, ale měli jsme vyhrát,“ zhodnotil závod Verstappen.

Ricciardo pod stupni vítězů

Po dvou odstoupeních v řadě v USA a Mexiku způsobených technickým problémem viděl Daniel Ricciardo v Brazílii cíl závodu, když dojel ve svém předposledním závodě za tým Red Bull na čtvrté pozici.

„Se svým závodem jsem spokojen. Jsem rád za úsilí týmu, ale i tak jsem trochu zklamaný, že jsme nedosáhli na stupně vítězů. Dostihl jsem Kimiho (Räikkönena) a měl pódium na dosah, ale nestačilo to. Strategie byla znovu správná, takže si to nemůžeme dávat za vinu. Užil jsem si zábavu a skvělé souboje, obzvlášť moje předjetí Bottase,“ řekl Ricciardo.

„Souboj se Sebem (Vettelem) byl dobrý. Myslím, že jsme se možná i jednou nebo dvakrát dotkli, vždy jsem ale respektoval jeho a jeho způsob závodění. Je to frustrující, protože pokaždé, když máme penalizaci, tak to vypadá, že máme rychlé auto. Kdybychom startovali blíže čelu pole, věřím, že bychom mohli dosáhnout opravdu dobrého výsledku,“ reagoval Ricciardo na penalizaci odsunu o pět míst na roštu, kterou dostal po včerejší kvalifikaci za nasazení nové komponenty pohonné jednotky.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud