Byl jsem stejně rychlý jako Alonso, tvrdí Massa

Byl jsem stejně rychlý jako Alonso, tvrdí Massa

Brazilský pilot je přesvědčen, že co se čisté rychlosti týče, dosahoval letos stejných kvalit jako jeho týmový kolega. Slabší výsledky v závodech přisuzuje nedostatku štěstěny.

Massa strávil v Maranellu po Alonsově boku čtyři sezony, přičemž pokaždé skončil v celkovém pořadí níže než on. V letošním roce činil rozdíl mezi oběma jezdci propastných 130 bodů, i proto musel Brazilec před Alonsem smeknout klobouk.  

“Fernando je velmi silný jezdec, byl fantastický zejména během několika prvních kol (závodů) mistrovství světa (roku 2013),“ řekl Massa finskému listu Turun Sanomat. Vzápětí však dodal: “Kvalifikace (teď) není pro mistrovství světa tak důležitá, jako tomu bývalo, a já jsem byl přinejmenším stejně rychlý jako Fernando, pokud ne rychlejší. Během velkých cen jsem neměl vzhledem k dalším faktorům, jako jsou taktika, provoz na trati, zastávky v boxech a vše podobné, příliš štěstí.“

“Když Alonso bojoval o šampionát, já o něj nebojoval, on měl výhodu strategie, a to ovlivní vaši schopnost dostat se na nejvyšší pozice,“ posteskl si.  

Nyní na Massu čeká nová výzva v podobě angažmá u Williamsu. A ačkoliv tým z Grove nepatří v posledních letech zrovna k těm nejlepším v poli, podle brazilského pilota má k dispozici vše potřebné k tomu, aby se vrátil zpět na výsluní. Hodně si slibuje zejména od spolupráce s Mercedesem, jenž bude modrobílou stáj počínaje příštím rokem zásobovat svými přeplňovanými šestiválci.    

“Vím, že si teď Williams prochází obtížnou fází, ale myslím si, že tým má potenciál na to, aby toho dosáhl více než v poslední sezoně. Mají vše, co je potřeba k tomu, aby dosáhli stejné úrovně, na které byl Williams před několika lety, a já chci být součástí toho procesu.“

“Motor Mercedesu by měl být velmi konkurenceschopný, takže jsem přesvědčený, že společně s Valtterim Bottasem budeme mít k dispozici dobrý balík a budeme moci pravidelně bojovat o body ve snaze se plynule přiblížit špičce (startovního pole),“ uzavřel.        

Doporučujeme

Články odjinud