Byl jsem příliš upřímný, mrzí Kubicu

Byl jsem příliš upřímný, mrzí Kubicu

Robert Kubica se v posledních měsících dostal do centra dění, když se ucházel o závodní sedačku u týmu Williams. S množstvím testování, která absolvoval, logicky přicházely i otázky novinářů na omezení pramenící z jeho zdravotního stavu. Poláka mrzí, že jeho odpovědi byly až příliš ochotné a upřímné.

Třiatřicetiletý polský pilot usiloval o návrat do formule 1, závodní sedačku u týmu Williams však nakonec získal Rus Sergej Sirotkin.

Kubica nakonec u britské stáje získal místo rezervního a vývojového jezdce. V bílém monopostu se tak kromě testování v Barceloně objeví ještě během testovacích session během sezóny a možná i ve třech pátečních trénincích.

V úterý absolvoval polský jezdec osmačtyřicet okruhů. Následné otázky novinářů se však velkou měrou věnovaly především Kubicovým potenciálním omezením, což Polák nesl s narůstající nelibostí. Novináře zajímalo, zda – li musel Kubica vzhledem ke stavu své ruky provádět nějaké úpravy na voze.

„Pokud budu něco měnit, tak vy se mě budete stále ptát, jestli mám nějaká omezení. Měli bychom o tom přestat mluvit,“ cituje Kubicovo vyjádření z Barcelony Autosport.

„Prostě skočím do auta a odvedu svoji práci, to je podle mě dostatečně férové.“

„Pochopitelně mám svoje limity, ty ale nikdy neskrývám.“

„Problémem je to, že jsem byl příliš upřímný a vstřícný. Kvůli tomu se mě na to každý stále ptá. Myslím, že bychom s tím měli přestat.“

„Já byl vždy v pohodě, vadily mi jen informace probíhající v médiích.“

Podle Kubici by se měli novináři spíše soustředit na jeho novou roli rezervního jezdce.

„Jsou věci, na které se nyní musíme soustředit. Získávám nové zkušenosti a užívám si svoji novou roli.“

Kubica zajel v úterý sedmý nejrychlejší čas a byl šťastný ze svého návratu do auta. Na druhou stranu však rodák z Krakówa přiznal, že testování v chladných podmínkách bylo velmi náročné.

„Vše bylo ok, jen podmínky byly náročné, přímo extrémní. Takové počasí nám určitě nepomáhá.“

Foto: Getty Images / Patrik Lundin

Doporučujeme

Články odjinud