Buurman shání podporu holandských sponzorů pro vstup do F1 v roce 2012

Buurman shání podporu holandských sponzorů pro vstup do F1 v roce 2012

Holandský závodník Yelmer Buurman si v Abú Zabí poprvé vyzkoušel formuli 1 a už plánuje, jak na vrchol motorsportu za rok a půl vstoupí.

"Byl to můj první krok do formule 1," řekl. "Mým cílem je v roce 2011 dál testovat v kombinaci s GP2 nebo formulí Superleague, abych se stal jezdcem formule 1 v roce 2012 s podporou některých holandských nadnárodních společností, s kterými jednáme. Jsem na to připraven."

Buurman zajel ve středu na Yas Marině s vozem Force Indie desátý nejlepší čas, ale pravděpodobně mohl být lepší, protože těsně před plánovanou jízdou na nových pneumatikách a s malým množstvím paliva mu selhal vůz a zůstal stát na trati.

"Vyjet s vozem formule 1 byla samozřejmě úžasná zkušenost," popisoval. "Máte jistá očekávání, ale je to ještě působivější, než jste čekali. Ten výkon mě naprosto uchvátil, ale myslím, že jsem si celkem rychle zvykl."

Třiadvacetiletý Buurman jezdil v minulých letech ve formuli 3, Světové sérii Renault, GP2 a formuli Superleague, v níž pro AC Milán letos vyhrál tři závody a šestkrát dojel na stupních vítězů.

Doporučujeme

Články odjinud