Buttonova kariéra nemusí skončit u McLarenu

Buttonova kariéra nemusí skončit u McLarenu

Navzdory nové víceleté smlouvě a svému věku se Jenson Button nedomnívá, že musí ve formuli 1 jezdit do konce kariéry už jen pro McLaren.

McLaren včera oznámil, že s Buttonem uzavřel víceletý kontrakt, ale žádné podrobnosti neposkytl. Button pak v Japonsku o své smlouvě hovořil nejednoznačným způsobem a detaily také neprozradil.

"Je vzrušující a hezké mít víceletou smlouvu, ať už to znamená cokoliv, s týmem, který má finanční prostředky, lidské zdroje a zkušenosti, aby mohl dlouhodobě bojovat o titul," uvedl pro Reuters.

Na otázku, jestli nová smlouva znamená, že kariéru dokončí u McLarenu, Button odpověděl: "Ne nutně. Byl jsem dotázán, jestli je to moje poslední smlouva. Před dvěma roky bych asi řekl určitě. Dokonce i loni bych asi řekl určitě. Ale čas letí a já si myslím, že rozhodnutí (o konci kariéry) budu odsouvat a odsouvat. Takže ano, může to tak být, ale také nemusí. Nevím."

Button tak znovu přiživil spekulace, podle kterých by mohl v budoucnu chtít z McLarenu přestoupit do jiného top týmu. Pořád ovšem odmítá, že by jako mnoho ostatních jezdců toužil po Ferrari.

"Není třeba toho litovat, nebo ano?" odpověděl se smíchem na otázku, zda lituje, že mu nová smlouva zřejmě definitivně zavřela dveře do Maranella. "V tuto chvíli ničeho nelituji."

"Každý jezdec je vzrušený z Ferrari, protože si pamatujeme minulost a co Ferrari v minulosti dokázalo. Ale není to jediný tým. Myslím, že hodně jezdců by chtělo do Ferrari, pokud by byla ta správná situace a správné okolnosti. Ale ty nenastávají moc často."

Doporučujeme

Články odjinud