Buttona naštvali jezdci Sauberu, chce tvrdší trest pro Kobajašiho

Buttona naštvali jezdci Sauberu, chce tvrdší trest pro Kobajašiho

McLaren zažil bídný závod. Hamilton získal jediný bod a pomalu se vzdává nadějí na titul. V Poháru konstruktérů se McLaren propadl za Ferrari.

V první zatáčce se Button musel vyhýbat Sergiovi Pérezovi, svému budoucímu týmovému kolegovi. Tlačenici po startu ještě přežil bez újmy, osudný mu ovšem byl náraz ze strany Kobajašiho v nájezdu do třetí zatáčky. Japonec byl za incident potrestám průjezdem boxy.

"Vypadá to, že si oba jezdci Sauberu myslí, že závod má jen jedno kolo. Mají k dispozici skvělé auto, kdyby jezdili v klidu, mohli by mít na kontě mnohem více bodů. Nevím, co to provádějí. Start se mi opravdu vydařil, předjel jsem Michaela a před první zatáčkou jsem byl na úrovni Nika Rosberga. V tom se ale z ničeho nic přiřítil Pérez, vecpal se na vnitřek, probrzdil a narazil do vozu před sebou. 

Abych se vyhnul nárazu, musel jsem jet vnější stopou a vytlačit Nika až mimo trať. Poté se mnou Nico bojoval na rovince, ale saubery jsme opět měli v zádech. Já i Nico jsme šli velmi pozdě na brzdy, načež přišla rána od Kamuje. Nerozumím, jak se mu povedlo narazit do obou. To bylo vážně něco. Tento jezdecký standard je pěkně slabý, když vezmeme v potaz, že by tato série měla být královnou motorsportu. Nebylo to jen menší přepočítání se, ale pořádná chyba. 

Měl tolik možností, dá se pracovat s pneumatikami, využívat DRS zóny. Na předjíždění je to skvělá trať. I proto mě překvapuje, že se někteří chováme takovýmto způsobem," řekl Button, podle kterého byla penalizace Kobajašiho nedostatečná.

Za mizernou rychlostí Lewise Hamiltona stály problémy se zadním zavěšením. Sedmadvacetiletý závodník je pesimistou a nevěří, že by mohl bojovat o titul.

"Myslím, že na výhru v šampionátu můžeme zapomenout. Už nemusíme být pod tlakem. Je to ale těžké, tým i já jsme vynaložili velké úsilí, abychom mohli uspět. Vítězství je teď příliš daleko, ale uděláme vše pro to, abychom se umístili co nejvýše a uspěli v Poháru konstruktérů. Doufám, že mě i Jensona čekají lepší závody. V posledních třech závodech jsme měli tři poruchy. Snad se štěstěna obrátí znovu na naši stranu.

Propadání se polem nebylo zrovna příjemné. McLaren by nikdy neměl bojovat s Toro Rosso. McLaren by nikdy neměl bojovat s Force Indií. Bojoval jsem, co to šlo a vyhýbal se kolizím. Koberec namotaný na mém vozu jen podtrhl dnešní den. Mám štěstí, že jsem mohl udržet alespoň desáté místo. Je smutné, že se naše šance rozplynuly. Takovéto závody ale aspoň umějí ukázat závodního ducha. Jsem se sebou spokojený, jel jsem naplno a dal tomu všechno," řekl Hamilton.

Doporučujeme

Články odjinud