Button zůstává kandidátem na titul, věří McLaren

Button zůstává kandidátem na titul, věří McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh je přesvědčený, že Jenson Button svým výkonem v Belgii potvrdil ambice na letošní titul mistra světa.

Button se v první polovině sezóny dlouho trápil s pneumatikami a nabral velkou bodovou ztrátu, ale ve Spa ji snížil o 25 bodů. Na Fernanda Alonsa potřebuje dohnat dalších 63 bodů, ale zbývá ještě osm závodů.

"Jenson po právu věří, že je kandidátem na titul," řekl Whitmarsh. "Jsem rád, že v to věří, chci, aby tomu věřil. Pokusí se vyhrát v Monze a každý další závod, to udělá. Ve hře je ještě hodně bodů."

"Myslím, že jsme ve slušné situaci. Fakt je ten, že máme rychlé auto. Myslím, že jako tým odvádíme slušnou práci. A máme dva velmi motivované závodní jezdce. Oba si ve zbytku sezóny prožijí triumfy a traumata, stejně jako všichni ostatní přední jezdci. Proto máme rádi motorsport, ne? To ho dělá dobrým."

Button dosáhl zlomu už ve Valencii, když se s nastavním vozu vrátil na začátek sezóny. Trvalo mu ale až do Spa, než se na začátek sezóny vrátil i výsledkově.

"Lidé to rychle vzali jako jeho pokles formy, ale já si myslím, že on si pořád věřil. Byl frustrovaný, když se mu nedařilo, ale díky výkonu, jako byl tento (v Belgii), si musí věřit, že má na to se vrátit nahoru," dodal Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud