Button zůstane příští rok u McLarenu, říká Whitmarsh

Button zůstane příští rok u McLarenu, říká Whitmarsh

Podle šéfa McLarenu Martina Whitmarshe je budoucnost Jensona Buttona vyřešená, minimálně jednu další sezónu bude patřit McLarenu. Smlouva ale stále není uzavřená.

Po víkendu v Belgii Jenson Button prohlásil, že stále nemá smlouvu, a vyzval McLaren, ať uplatní svoji opci, aby obě strany mohly spolupracovat i v příští sezóně.

"Jenson Button bude s námi příští rok. Tečka," uvedl Whitmarsh pro Reuters. "Není tu nic, co by bylo třeba vyřešit. Bude s námi příští rok."

Když Button dostal v Monze otázku o své smlouvě na příští rok, odkázal novináře na Whitmarshe. Jenomže šéf McLarenu Telegraphu prozradil, že ve skutečnosti jednání uzavřená ještě nejsou.

"Jenson tu s námi bude příští rok," zopakoval. "My to víme, on to ví. Není na tom nic komplikovaného. Ale chceme s ním smlouvu, na jejímž základě bude závodit pro McLaren po zbytek kariéry."

"To můžou být příští tři roky nebo také pět let. Kdo ví. Jenson je vyspělý a velmi inteligentní člověk. A pořád je stoprocentně fit a hladový po závodění."

Button a jeho manažer chtějí, aby McLaren uplatnil opci na rok 2012 a poté jednal o další smlouvě. Tým by tím ale riskoval, že by Button mohl na konci příštího roku utéct, kdyby měl pomalé auto. V nové smlouvě by jezdec rád viděl méně marketingových povinností.

Doporučujeme

Články odjinud