Button vzdal boj o letošní titul

Button vzdal boj o letošní titul

Série nešťastných událostí z posledních závodů odsunula Jensona Buttona v klasifikaci jezdců dolů. Pilot McLarenu se proto domnívá, že je mimo hru v boji o titul mistra světa.

Button byl v jednu chvíli v poháru jezdců nejbližším soupeřem Sebastiana Vettela, ale několikrát ho zradila technika a v Silverstonu přišla chyba mechaniků, takže teď je až pátý se ztrátou 117 bodů.

"Je to škoda, že jsem měl v posledních dvou závodech poruchy, také závod předtím jsem měl poruchu, ve Valencii mi odešlo KERS," lamentoval Button po závodě na Nürburgringu. "Zdá se, že mám teď hodně smůly, ale snad to brzy skončí."

Ztráta v šampionátu je ale už tak velká, že ji Button považuje za nepřekonatelnou. Boj o titul proto vzdal.

"Nemyslím si, že bych ještě bojoval o šampionát," přiznal. "Budu jen jezdit a snažit se v každém závodě odvést maximum. Tento závodní víkend (v Německu) pro mě nebyl dobrý, to se stává, ale v závodě jsem si užil souboje a myslím, že jsem mohl získat celkem dobrý výsledek."

Button je přesvědčený, že mohl dojet do cíle německého závodu na čtvrtém místě, kdyby technika nebyla proti. "Vypadalo to dobře, ale pak přišly problémy s hydraulikou a musel jsem odstoupit z bezpečnostních důvodů," vysvětloval. "Protože nikdy nevíte, co se s hydraulikou stane, jelikož obsluhuje řízení, řazení a všechno možné."

Doporučujeme

Články odjinud