Button vyslal signál Wokingu: peníze nejsou problém

Button vyslal signál Wokingu: peníze nejsou problém

McLaren by si mohl nechat Kevina Magnussena, pro kterého mluví nejen mládí, ale zejména to, že mu nemusí platit tolik jako Buttonovi. Peníze přitom budou potřeba, Alonsova smlouva má být obrovská.

Button svému současnému zaměstnavateli ale našeptává, že peníze nejsou problém. „Ať se příští rok stane cokoliv, peníze pro mě nejsou v žádném případě problém. Ať už budu závodit tady nebo někde jinde, budu to dělat, protože to miluji,“ říká Button.

McLaren 2014

  • Button (7.): 106 bodů
  • Magnussen (10.): 55 bodů

„Pořád chci vydělávat peníze, protože si myslím, že jsem úspěšný a měl bych být placen za to, co dělám ve voze formule 1 nebo v závodním voze, a za to, co přináším týmu. Ale někde budu závodit, i když za to nebudu dostávat velké peníze, na rozdíl od několika jiných jezdců, kteří tady jsou.“

Brit si prý velmi váží podpory, které se mu v uplynulých dnech a týdnech dostalo. „Je to velmi emotivní. Nikdy jsem nic podobného nezažil. Je to intenzivnější, než když jsem vyhrál mistrovství.“

Mistr světa z roku 2009 říká, že chce být v týmu hlavně chtěn. „Chcete cítit, že vás v týmu chtějí, že jste součástí rodiny. Je to stejné, jako kdyby vám rodiče řekli: ‘Víš, nejsme si jistí, zda tě letos budeme chtít na Vánoce. Tvůj bratr ale přijít může, je skvělý.’ Chcete mít pocit, že jste součástí rodiny a že chtějí, abyste byli součástí rodiny. To je mnohem důležitější než peníze,“ dodává Buttton. 

Doporučujeme

Články odjinud