Button: Vítězství v závodě by se rovnalo zázraku, ale zázraky se dějí

Button: Vítězství v závodě by se rovnalo zázraku, ale zázraky se dějí

McLaren stále hodně ztrácí na své soupeře a podle Jensona Buttona má k předním pozicím daleko, ale ve formuli 1 může dojít k rychlému obratu.

Jezdci McLarenu se letos zatím nepodívali na stupně vítězů, takže výhra zůstává snem.

"Šampionát je určitě pryč a vyhrát závod bude těžké, leda že by se stal zázrak, ale ty se stávají," řekl Button. "Stále zbývá 10 závodů a před 10 závody jsem vyhrál, takže to může snadno otočit malé vylepšení."

Britský pilot se při svých úvahách opírá o minulost. "Už se to stalo loni. V Silverstonu jsme Lewis a já byli na osmém a desátém místě, ale pak jsem byl druhý v Německu, Lewis vyhrál v Maďarsku, já vyhrál ve Spa, on vyhrál v Itálii."

"Vylepšení vozu může znamenat velký rozdíl. Zatím ho nemáme, ale může se to stát, je to možné."

A i když by samozřejmě raději vyhrával a bojoval o titul, trvá Button na tom, že ho závodění pro McLaren baví pořád stejně.

"Pořád si užívám každou závodní poradu. Pořád se těším do auta. Není to tak, že bych nesnášel jezdění tady nebo to, co dělám. Rád se vídám s týmem, pracuji s ním a snažím se vylepšit auto, aby bylo konkurenceschopnější."

"Je snadné naskočit do vítězného auta. To je ta nejjednodušší věc na světě, kterou může jezdec formule 1 udělat. Ale pracovat s týmem na překonání těžkých času, snažit se auto vylepšovat v průběhu závodního víkendu, to je těžší, potřebujete na to zkušenosti."

Důležité je pro Buttona jediné. "Jestli jsem na bodech nebo mimo, tři body tady, žádné body tam, na tom nezáleží. Tyto výsledky nic nezmění. Rozdíl je ten, když jste odvedli maximum a dostali maximum z toho, co máte. Pokud se vám to podaří, měli byste být se sebou spokojení, protože jezdíte ve formuli 1 a závodíte pro McLaren."

Doporučujeme

Články odjinud