Button versus Pérez: Koho znáte líp?

[TEST] Který pilot neudělal na první pokus řidičák a koho táhne kariéra fotbalisty? Poměřte své znalosti o jezdcích McLarenu s ostatními čtenáři f1sport.cz v našem kvízu...
Button versus Pérez: Koho znáte líp?


1. Ve kterém závodě oslavil Jenson Button své první vítězství ve formuli 1?

A) ve Velké ceně Maďarska 2006
B) ve Velké ceně Maďarska 2007
C) ve Velké ceně Austrálie 2008
D) ve Velké ceně Austrálie 2009

 

2. Ve kterém závodě oslavil Sergio Pérez své první vítězství ve formuli 1?

A) ve Velké ceně Kanady 2012
B) ve Velké ceně Itálie 2012
C) ve Velké ceně Malajsie 2012
D) ještě nikdy nevyhrál

 

3. Kolik nejrychlejších kol zajel v závodech formule 1 Jenson Button?

A) 10
B) 9
C) 8
D) 7 

 

4. Kolik nejrychlejších kol zajel v závodech formule 1 Sergio Pérez?

A) 4
B) 2
C) 1
D) 0

 

5. Kdy se Jenson Button narodil?

A) 19. ledna 1979
B) 19. ledna 1980
C) 19. prosince 1979
D) 19. prosince 1980

 

6. Kdy se Sergio Pérez narodil?

A) 26. ledna 1989
B) 26. prosince 1990
C) 26. ledna 1990
D) 26. února 1990

 

7. Na který závod vzpomíná Jenson Button jako na svůj první ve formuli 1?

A) na Velkou cenu Austrálie 2000
B) na Velkou cenu Austrálie 2001
C) na Velkou cenu Austrálie 2002
D) na Velkou cenu Austrálie 2003

 

8. Na který závod vzpomíná Sergio Pérez jako na svůj první ve formuli 1?

A) na Velkou cenu Austrálie 2010
B) na Velkou cenu Malajsie 2010
C) na Velkou cenu Austrálie 2011
D) na Velkou cenu Malajsie 2011

 

9. Jak dopadl první závod Jensona Buttona ve formuli 1?

A) závod dokončil na bodované příčce
B) závod dokončil mimo bodované příčky
C) závod nedokončil
D) ze závodu byl diskvalifikován

 

10. Jak dopadl první závod Sergia Péreze ve formuli 1?

A) závod dokončil na bodované příčce
B) závod dokončil mimo bodované příčky
C) závod nedokončil
D) ze závodu byl diskvalifikován

 

11. Kolikrát se Jenson Button postavil ve formuli 1 na stupně vítězů?

A) 49x
B) 38x
C) 31x
D) 26x

 

12. Kolikrát se Sergio Pérez postavil ve formuli 1 na stupně vítězů?

A) 5x
B) 4x
C) 3x
D) 2x

 

13. Kde se  Jenson Button narodil?

A) ve městě Oxford
B) ve městě Leeds
C) ve městě Arundel
D) ve městě Frome

 

14. Kde se Sergio Pérez narodil?

A) ve městě Puebla
B) ve městě Santiago de Querétaro
C) ve městě Guadalajara
D) ve městě Los Mochis

 

15. Kolik sourozenců má Jenson Button?

A) tři sestry
B) tři bratry
C) jednu sestru a jednoho bratra
D) dva bratry

 

16. Kolik sourozenců má Sergio Pérez?

A) nemá žádné sourozence
B) jednu sestru
C) jednoho bratra
D) jednu sestru a jednoho bratra

 

17. Ve které stáji Jenson Button nikdy nezávodil?

A) Force India
B) BAR
C) Renault
D) Williams

 

18. Ve které stáji Sergio Pérez nikdy nezávodil?

A) Barwa Addax Team
B) Sauber
C) Toro Rosso
D) Arden International

 

19. Kolik bodů získal za svou kariéru ve formuli 1 Jenson Button?

A) 1265
B) 1038
C) 943
D) 794

 

20. Kolik bodů získal za svou kariéru ve formuli 1 Sergio Pérez?

A) 116
B) 98
C) 74
D) 69
 

 

Řešení neleznete, když následující řádek zabarvíte kurzorem:

Řešení: 1.A, 2.D, 3.C, 4.B, 5.B, 6.C, 7.A, 8.C, 9.C, 10.D, 11.A, 12.C, 13.D, 14.C, 15.A, 16.D, 17.A, 18.C, 19.B, 20.B

Další článek: Nelson Piquet starší dnes slaví jedenašedesátiny

15:04 | Lamborghini oficiálně potvrdilo, že Stefano Domenicali odchází z pozice šéfa automobilky, aby od ledna 2021 převzal novou prestižní funkci. Očekává se, že nahradí Careye v čele F1.
13:42 | Kvalifikace F2: Cunoda, Daruvala, Schumacher... Schumacherův nejbližší soupeř v šampionátu Ilott odstartuje hned za ním ze čtvrtého místa.
24. září | Lewis Hamilton očekává, že FIA v reakci na jeho kontroverzní tričko z GP Toskánska zavede nová pravidla, ve kterých vyjasní, co je a co není možné.
24. září | Novinář Will Buxton má pozitivní test na koronavirus. GP Ruska tak vynechá.

GP Ruska 2020

Pátek 25. září 2020
1. trénink Bottas (1:34.923)
2. trénink Bottas (1:33.519)
Sobota 26. září 2020
3. trénink 11.00–12.00
Kvalifikace 14.00–15.00
Neděle 27. září 2020
Závod 13.10