Button věří, že McLaren dokáže letos vyhrát závod, naděje upírá ke Spa

Button věří, že McLaren dokáže letos vyhrát závod, naděje upírá ke Spa

Jenson Button je přesvědčený, že letošní sezóna nemusí být pro McLaren úplně špatná, v druhé polovině roku by se mohl zvednout a bojovat vpředu.

Wokingská stáj se letos zatím na stupně vítězů nepodívala a je zřejmé, že o tituly bojovat nebude.

"Pořád chceme vyhrát závod a já si myslím, že závod vyhrát můžeme," řekl Button k vyhlídkám pro zbytek sezóny. "Nebude to úplně špatný rok. Na začátku sezóny jsme měli pár těžkých závodů, ale v těch posledních jsme dobře pokročili."

Dál zlepšovat se chce McLaren samozřejmě i v Maďarsku, ale Button vidí největší šanci na úspěch v Belgii.

"Tady máme několik nových dílů, které by nám měly pomoci. Nevím, jak ovlivní naši pozici v cíli, ale Spa je závod, který mě opravdu zajímá a u kterého se těším, že budeme bojovat o pódium."

"To musí být náš cíl a myslím, že to můžeme dokázat. Pořád míříme dopředu a cílem letos musí být vyhrát Grand Prix. Spa je teď asi ta nejlepší, na kterou se můžeme těšit."

Aby se McLaren posunul vpřed, vrátil se k aerodynamické koncepci z loňského roku. Místo toho, aby vedl vzduch k zádi vozu nad bočnicemi, vede ho teď kolem bočnic, jako většina konkurence.

"Funguje to, ale ve vývoji jsme hodně pozadu za ostatními týmy. To je důvod, proč teď ztrácíme," dodal britský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud