Button: V Melbourne bude větší bitka, než si myslíte

Button: V Melbourne bude větší bitka, než si myslíte

První závod letošní sezony se nám nezadržitelně blíží a Jenson Button navíc upozorňuje, že v Austrálii bude hodně ostrý boj. Týmy jsou podle jeho slov konkurenceschopnější, než se může zdát.

Pilot McLarenu Jenson Button varuje fanoušky formule 1, že by se během úvodního podniku letošní sezony v australském Melbourne mohli dočkat velkého překvapení. Rozložení sil podle něj není zas až tak jednoznačné, jak by se mohlo zdát, navíc Brit poukazuje i na fakt, že Red Bull na tom nemusí být tak špatně, jak se můžeme domnívat.

"Při minulých testech bych vám řekl, že je vůz Mercedesu sice hodně rychlý na jedno kolo, ale že williams je rychlejší na větší vzdálenosti. Během těchto testů zůstávají týmy Mercedes i Williams rychlé, ale týmy Force India, Red Bull a Ferrari jsou už víc konkurenceschopné, než byly minulý týden," říká mistr světa z roku 2009 v rozhovoru pro ESPN.

"Situace se neustále mění, je hodně verzí, ale je těžké poznat, čím se zabývají ostatní. Všichni se snažíme překonat soupeře. A pokud někdo z nich tvrdí, že se soustředí jen na svůj program, je to naprostý nesmysl. Ano, my pracujeme podle svého programu, ale po určité době na okruhu můžeme zhodnotit rychlost pilotů, kteří najeli více kol. Byla by hloupost neanalyzovat to.

Víme, že musíme udělat svoji práci, protože v šampionátu je spousta konkurenceschopných aut. V Melbourne nebude rozdíl sekundu a půl na kolo, jak jsme si možná mohli myslet minulý týden. Myslím, že vyrovnanost výsledků předčí jakákoliv očekávání. To je skvělé, obzvlášť jestli bude rozdíl mezi nejrychlejšímí a nejpomalejšími vozy do osmi sekund, mezi týmovými kolegy pak do sekundy. V Melbourne nás čeká ostrý souboj," slibuje Button.

Na otázku, koho sám pilot McLarenu považuje za lídra, odpovídá: "Myslím, že vy byste řekli Mercedes, protože je to silná stáj, která dobře začala v testech. Williamsu se také v testech daří, za což jsem rád kvůli Franku Williamsovi, protože malému týmu se mnohem hůře modernizuje auto v takovém tempu jako lídrům.  Co se týče Red Bullu… Jich by se měl člověk vždycky obávat. Myslím, že jsou rychlí, ale musí ještě zapracovat na oblastech, které nesouvisejí s aerodynamikou. Pokud se jim podaří vyřešit problémy se spolehlivostí, budou konkurenceschopní," dodává. 

Doporučujeme

Články odjinud