Button: V Kanadě pro mě bude prioritou kvalifikace

Button: V Kanadě pro mě bude prioritou kvalifikace

Posledních několik závodů se McLarenu příliš nedařilo. Hamilton stále doufá, že první vítězství v letošní sezoně má na dosah, Button věří, že klíčová pro něj v Kanadě bude kvalifikace.

McLaren sice stále patří mezi nejlepší týmy formule 1, výsledky posledních závodů však zcela nesplňují očekávání stáje. Před Velkou cenou Kanady tým věří, že se v Montrealu vše k dobrému obrátí.

Jenson Button se chce v Kanadě zaměřit hlavně na kvalifikaci. Během posledních dvou závodů startoval z desátého a dvanáctého místa, čímž se značně snížily jeho naděje na dobrý bodový zisk. V posledních třech závodech dokázal Brit vybojovat jen dva body.

"Návrat do Montrealu pro mě samozřejmě bude moment, na který budu hrdý a kdy budu šťastný. Tento víkend bude důležitý, abych zvládnul auto v kvalifikaci," vysvětluje loňský vítěz GP Kanady. "Mým cílem pro další víkend je mít lepší výkon v kvalifikaci a být schopný využít toho v závodě."

Týmový kolega Lewis Hamilton je také optimisticky naladěný. "Vím, že výsledky, které všichni chceme, brzy přijdou. Dělám všechno, co můžu, abych z auta vyždímal každou desetinu. Vím, že kluci na trati a muži i ženy v MTC dělají všechno, co je v jejich silách, aby mi poskytli auto, které je schopné vyhrávat," říká Hamilton, který v roce 2007 získal v Kanadě své premiérové vítězství v královně motorsportu.

McLaren dosud v Kanadě získal jedenáct pole position, zajel jedenáct nejrychlejších kol v závodě a vyhrál dvanáct GP. V posledních dvou závodech zde na nejvyšší stupeň vystoupili právě Jenson Button (2011) a Lewis Hamilton (2010).

Doporučujeme

Články odjinud