Button v důchodu? Ještě si pár let počkejme

Button v důchodu? Ještě si pár let počkejme

Pilot McLarenu je služebně nejstarším závodníkem v poli. Rozhodně ale odmítá, že by v Kristových letech patřil do starého železa a těší se na novou éru formule 1.

Jenson Button ve formuli 1 závodí již od sezony 2000. Je tak nejzkušenějším aktivním pilotem. Jelikož ale se závoděním začal v nízkém věku, může se těšit, že z královny motorsportu hned tak neodejde. Revoluci v regulích navíc považuje za dobrou šanci na zisk dalších vytoužených úspěchů.

"V roce 2014 nás čekají velice zajímavé věci. V sezoně 2015 se k nám přidá Honda jako dodavatel motorů, takže tu rozhodně chci ještě několik let zůstat. Je mi třiatřicet a ve formuli 1 jsem strávil čtrnáct sezon. Zní to šíleně dlouze. Když jsem tu ve dvaceti začínal, nevěřil jsem, že tu budu ještě jako třicátník. Stále se cítím být docela mladý, přestože teď nosím tu hloupou bradku. Pořád věřím, že v tomhle sportu můžu dokázat víc.

V letošním nepovedeném roce jsme se mohli poučit z chyb, které jsme napáchali. Pokud se nám to povedlo, mohlo by to náš tým posílit. Red Bull odvedl vynikající práci a získal čtyři tituly za sebou. Mějme ale na paměti, že se pravidla za tu dobu příliš neměnila. Do sezony 2014 vstupujeme jako tým, který věří, že může vyhrát. Zda se nám ale podaří postavit dostatečně rychlé auto, to už je otázka," citoval Buttona deník Daily Mail.

Button ve formuli 1 debutoval v barvách Williamsu. Následně strávil dva roky u Benettonu/Renaultu, sezony 2003-2008 v BAR/Hondě, která se v roce 2009 přeměnila na Brawn GP. V této stáji Button získal svůj první a dosud poslední titul mistra světa. Počínaje sezonou 2010 závodí pro McLaren. 

Doporučujeme

Články odjinud