Button uklidňuje: Nové motory zní dobře, nemáme se čeho bát

Button uklidňuje: Nové motory zní dobře, nemáme se čeho bát

Pilot McLarenu se nebojí, že řev turbomotorů na závodních tratích fanoušky odradí. Uznává ale, že změna ve zvukovém projevu vozů bude značná.

Na internetu se již objevilo několik oficiálních audionahrávek týmů, které zachycují znění nových šestiválcových turbomotorů. Rozdíl oproti dosud používaným atmosférickým motorům je pochopitelně značný. Fanoušky, kteří si pamatují osmdesátá léta, může poslech nových agregátů vrátit o mnoho let zpět. Definitivní verdikt o zvuku nových motorů však bude možné vznést až po přímém poslechu na trati. Jenson Button však říká, že není důvod k panice.

"Všichni mluví o tom, jak budou nové motory znít v porovnání s osmiválci. Nebude to stejné, to samozřejmě ne. Z toho, co jsem mohl slyšet, to zní pořád dost dobře. Je to zajímavá směs různých zvuků, turbo se postará o dost neobvyklé znění. Ale líbí se mi to. Jestli se mi ale zamlouvá nový zvuk není tak důležité, hlavní je, abych měl vůz, se kterým budu moci vítězit. Fanoušci se mohou těšit na pěkný zvuk a myslím si, že závodění letos bude lepší než kdy jindy. Opravdu.

Nikdo podle mě neodjede z prvních testů s pocitem, že se jim podařilo vše dokonale vyladit. Bude to spíše o pomalém, postupném zlepšování v závislosti na tom, jak budou inženýři sbírat data o vozu a nové pohonné jednotce. Současné formule jsou příliš velké, příliš komplexní na to, aby se jakýkoliv tým mohl cítit sebejistě a vybudovat si brzkou výhodu," řekl Button.

Doporučujeme

Články odjinud