Button stále odmítá dlouhodobou smlouvu s McLarenem

Button stále odmítá dlouhodobou smlouvu s McLarenem

Jenson Button chce, aby na něj McLaren uplatnil svoji opci pro příští rok a dlouhodobou smlouvu odložil stranou. Chce mít možnost kdykoliv ukončit kariéru.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh v Monze řekl, že Button bude určitě jezdit příští rok pro McLaren, i když zatím nemá smlouvu. Buttonův kontrakt vyprší na konci letošní sezóny a každá strana preferuje jiný způsob pokračování.

McLaren by si rád Buttona zavázal dlouhodobě, a to dokonce i na dobu po kariéře ve formuli 1. Whitmarsh naznačil, že by mohl Button později být ambasadorem McLarenu, působit ve vytrvalostních soutěžích, či dělat něco jiného pod křídly svého současného zaměstnavatele. K takové nabídce McLaren přikládá desítky miliónů liber.

Button ale dlouhodobé závazky nechce, žádá jen uplatnění opce na příští rok. A odmítá, že by si tak chtěl nechat otevřené možnosti pro přestup do jiné stáje na konci příští sezóny. "Hrozně rád bych tu zůstal, ano," řekl. "Nesnažím se sladit svoji pozici s koncem smluv ostatních jezdců."

"Nejjednodušší by bylo vyřešit příští rok, ostatní pak můžeme vyřešit později. Vždy jsem říkal, že to chci brát krok za krokem, abych viděl, jak se na konci sezóny cítím a jestli chci dál závodit. Nemám pocit, že bych si musel zajistit svoji pozici dlouhodobě. Nejsem na začátku kariéry, takže to nepotřebuji."

"Je příjemné být v pozici, kdy pokud se necítíte dobře a už nechcete závodit, můžete přestat. Nerad dělám časté změny. Jsem rád na jednom místě, protože se tak dobře sžijete s prostředím a lidmi kolem sebe. Jezdím stejně dobře jako vždy. Nemám v plánu to teď zabalit, ale nevím, jak se budu cítit za dva roky."

Button přesto čelí spekulacím, že mohl chtít příští rok zavážit možnosti přestupu, když vyprší smlouvy Marka Webbera u Red Bullu a Felipeho Massy u Ferrari. Jezdec McLarenu to odmítá a dodává, že po přestupu netouží.

"Mohl bych odejít do důchodu spokojený, aniž bych jezdil pro Ferrari? Ano. Když jsem vyrůstal, byl jsem nadšený ze tří velkých týmů: Williamsu, McLarenu a Ferrari. Říkal jsem si, že bych pro tyto tři velké týmy chtěl jezdit. Ale to neznamená, že musíte jezdit pro Ferrari, abyste si splnili dětské sny, protože jak vyrůstáte, věci se mění," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud