Button si pochvaloval vylepšené nastavení

Button si pochvaloval vylepšené nastavení

Jenson Button se v Singapuru kvalifikoval jako osmý, pochvaloval si nastavení, které tým během víkendu vylepšil. Sergio Pérez byl frustrovaný, že nepostoupil do třetí části, věří, že se na body prosadí.

V kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru na okruhu Marina Bay postoupil Jenson Button do třetí části, kde zajel osmý nejrychlejší čas. Sergio Pérez do závěrečné fáze nepostoupil a do závodu odstartuje z čtrnáctého místa.

Button, který na okruhu Marina Bay v předchozích dvou ročnících dojel druhý, byl s chováním vozu spokojen. "Řekl bych, že to pro nás byla přijatelná kvalifikace. Pořád musíme udělat určitý pokrok, ale hodně jsme pracovali na vylepšení nastavení a jsem s tím spokojen. Uvidíme, co budeme moci udělat zítra, abychom z naší pozice co nejvíce vytěžili. Bude to pravděpodobně vzrušující závod, protože pneumatiky se chovají velmi neobvykle. Uvidíme různé strategie, bude zajímavé, jak se s tím každý vypořádá," uvedl Angličan. "Bude těžké předjíždět auta před námi, ale uvidíme, co budeme moci udělat. Těším se na to. Vždy je to tu velmi obtížný závod, ale proto tolik trénujeme."

Pérez byl z průběhu kvalifikace zklamán, cítil, že měl postoupit i do třetí fáze. "Když se trať ve druhé části zlepšovala, nedokázal jsem překonat svůj čas. Zadní část se chovala celkem zvláštní, proto bylo těžké plně využít potenciál auta. Myslím, že změny, které jsme udělali po třetím tréninku, nepomohly, pravděpodobně jsme tam trochu ztratili. Navíc jsem po výjezdu z boxů uvázl v provozu. Dvě desetiny se tu dají ztratit snadno, a to se nám podařilo," vzpomínal Mexičan, který chce pochopitelně bodovat. "Nebude to pro mě jeden z nejlehčích závodů. Potřebujeme dobrou strategii a rychlost. Ale není vše ztraceno. V minulosti jsme viděli, že stát se může cokoliv. Je tu velký rozdíl mezi tvrdšími a měkčími pneumatikami, uvidíme, jak se to projeví na strategii."

Šéf týmu Martin Whitmarsh pochválil Buttona za bezchybný výkon. "Cítili jsme, že auto je schopné se takto kvalifikovat. Checo (Sergio Pérez) je přirozeně frustrovaný, že nepostoupil. Je to zrádný okruh a formát kvalifikace je nemilosrdný. Při takové vyrovnanosti je snadné nepostoupit," zhodnotil. "Jenson i Checo letos v mnoha závodech ukázali, že se dokáží probíjet závodním polem na solidní výsledky. Nepochybuji o tom, že se o to pokusí znovu."

Doporučujeme

Články odjinud