Button se těší, že si vůz a tým McLaren zformuje kolem sebe

Button se těší, že si vůz a tým McLaren zformuje kolem sebe

Jenson Button hodlá náležitě využít odchodu Lewise Hamiltona, aby si ještě víc získal McLaren a dosáhl co nejlepších podmínek pro závodění.

Hamilton je na odchodu do Mercedesu a novým Buttonovým kolegou se stává Sergio Pérez. Ten je mladý a jen málo zkušený, takže Button bude přirozeným vůdčím jezdcem McLarenu.

"Opravdu si užívám roli vůdčího jezdce, když jste ten člověk, který může týmu opravdu pomoci vylepšit auto a svým způsobem si ho zformovat kolem sebe," uvedl Button pro ITN.

"Skutečně se kvůli tomu těším na rok 2013, mám pár měsíců na to, abych v továrně kolem sebe zformoval tým a auto. Dobré na McLarenu je, že opravdu naslouchají svým jezdcům. Jsme důležitou součástí skládačky. Není to jen o řízení vozu, jde o vývoj vozu a pro mě to hodně znamená."

Mistr světa z roku 2009 ale počítá s tím, že se Pérez později zapojí. "Příchod do týmu je pro něj o poznávání týmu a vozu. Pak v průběhu sezóny, až si ho osahá, může pomoci se směrem. V tuto chvíli je to nemožné, protože mclaren předtím nikdy neřídil, takže neví, jaký je."

Doporučujeme

Články odjinud