Button se do Malajsie rád vrací

V roce 2004 tu vybojoval své první pódium.

Jezdci týmu Brawn GP ovládli první závod letošní sezóny. Na své výkony by pochopitelně chtěli navázat i v Sepangu.

Majitel a šéf týmu Ross Brawn ví, že soupeři se pokusí jeho jezdce překonat už v Malajsii. "Bude to souboj, kterého se rádi zúčastníme. Máme velmi dobré a stabilní auto, které by mělo v Sepangu jezdit dobře," věří bývalý technický ředitel Benettonu a Ferrari. "Stejně jako v Austrálii budeme muset maximalizovat jízdy v pátečních trénincích, abychom vylepšili naše nastavení."

Brawn dále připomněl, že Sepang díky vysokým teplotám prověří spolehlivost jeho vozů. Podle jeho slov bude díky hrozícímu dešti zajímavé, jakou zvolí týmy strategii.

Vedoucí muž celkové klasifikace Jenson Button se stejně jako další členové týmu nemůže dočkat, až bude opět závodit. Podle jeho slov bude závod velmi náročný pro vůz, zvlášť, když tým mohl jen velmi málo testovat, i pro jezdce. "Je to obtížné i pro piloty, protože horko v kokpitu je nesnesitelné. Je to zkouška vaší kondice a koncentrace."  

Britský pilot dosáhl v roce 2004 v Malajsii svého prvního pódiového umístění, když zde s vozem BAR dojel třetí. "Doufám, že mi tento víkend přinese další šťastné vzpomínky," přeje si.

Rubens Barrichello souhlasí, že malajský závod je vždy velmi obtížný pro jezdce i samotný vůz, především pro motory a brzdy. "Ale pokud se vyrovnáte s teplem a vlhkostí, je to trať, kterou si jezdci užívají," upozorňuje Brazilec. "V Austrálii auto fungovalo, jak jsme předpokládali, ale tušíme, že naši soupeři se nám teď přiblíží. Musíme tedy velmi tvrdě pracovat, abychom zlepšili náš výkon oproti minulému víkendu."

Doporučujeme

Články odjinud